Kalmıkya Cumhurbaşkanı: Beni uzaylılar kaçırdı

Güncelleme Tarihi:

Kalmıkya Cumhurbaşkanı: Beni uzaylılar kaçırdı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 06, 2010 10:30

Rusya’nın Kalmıkya Özerk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Kirsan Ilyumzhinov uzaylılar tarafından kaçırıldığını öne sürdü.

Haberin Devamı

Aynı zamanda Dünya Satranç Birliği’nin de başkanı olan Ilyumzhinov, götürüldüğü uzay aracında uzaylılarla görüşme yaptığını iddia etti. Kalmuk liderin iddiası Rusya Meclisi’ne de taşındı. Bir Rus milletvekili Cumhurbaşkanı Medvedev’den iddiaların araştırılmasını istedi.

BBC’nin haberine göre, Ilyumzhinov, katıldığı bir televizyon programında, evinde uyuduğu bir sırada balkon kapısının aniden açılarak içeri uzaylılar girdiğini ve kendisini uzay aracına götürdüklerini söyledi.

Ilyumzhinov, uzaylıların dünyadan örnekler toplamak için geldiğini ileri sürdü.

Aynı zamanda milyoner bir işadamı ve Dünya Satranç Birliği Başkanı olan Ilyumzhinov, Hazar Denizi’nin kıyısındaki küçük Budist ülkeyi, dünya satrancının merkezi haline getirmesiyle tanınıyor.

Haberin Devamı

Ancak Kalmuk liderin iddiası beklediğinden fazla ses getirdi. Rus Milletvekili Andre Lebedev, Cumhurbaşkanı Medvedev’e bir mektup yazarak iddiaların doğru olup olmadığının araştırmasını istedi.

Aynı zamanda Kalmuk liderin cumhurbaşkanlığı yapabilecek durumda olup olmadığının da araştırılmasını isteyen Lebedev, “Bütün bunların koca bir şaka olmadığını varsayarak, Ilyumzhinov’un uzaylılara Rusya’yla ilgili devlet sırlarını verip vermediğinin de araştırılmasını istiyorum” dedi.

Rus vekil ayrıca, hükümet yetkililerinin uzaylılarla karşılaşması halinde uyması gereken talimatlar olup olmadığını sordu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!