Kalli'den büyük jest

Güncelleme Tarihi:

Kalliden büyük jest
Oluşturulma Tarihi: Nisan 09, 1999 00:00

Haberin Devamı

Beşiktaş Teknik Direktörü, maddi sıkıntı içindeki yönetimi rahatlattı

Derbi maçlara ve Türkiye Kupası'na özel prim istemeyen Alman teknik adam yaptığı teklifle yöneticileri şaşırttı. Feldkamp, ‘‘Transfer alacağım dışında para istemiyorum. 2 milyon Mark'lık bu alacağımı da 16 taksitte ödeyebilirsiniz’’ dedi.

Sıkıntıyı farketti

Beşiktaş Teknik Direktörü Karl Heinz Feldkamp'tan yönetime büyük jest. Kulübün maddi sıkıntı içersinde olmasını göz önüne alan Alman çalıştırıcı, yönetimden kendisine transfer alacağının dışında para verilmemesini isterken ödenecek miktarın da üçte birininin peşin verilmesi yerine 16 aya taksitlendirilmesini önerdi.

Yöneticiler sevindi

Feldkamp'ın bu jesti karşısında şaşıran Beşiktaş yöneticileri, ‘‘Biz bugüne kadar Feldkamp'ı neden getirmedik. Adamın gözü başarıda, parada pulda değil. Bize transfer alacağı konusunda kolaylık gösterdi ve 2 milyon Mark'ın 16 taksitte ödenmesini istedi. Bu öneriyi kabul ettik’’ dediler.

Parayı düşünmem

Feldkamp'ın jesti karşısında yönetim Alman teknik adama her ay 120 bin mark transfer alacağı ödeyecek. Feldkamp, derbi ve kupa maçı için özel prim istemediğini de belirterek, ‘‘Benim için en büyük prim kazanmaktır. Maddi çıkar peşinde değilim. Parayı düşünseydim Beşiktaş'a gelmezdim’’ yorumunu yaptı.

Böylesi görülmedi

Beşiktaş mali danışmanı Fahrettin Curoğlu, Feldkamp ile gurur duyduklarını ve hocanın kulübün menfaatleri için çaba serfettiğini açıkladı. Curoğlu şöyle konuştu: ‘‘Toshack'tan kurtulduğumuza sevindim. Ben şimdiye kadar Beşiktaş'ın menfaatini bu kadar düşünen bir hoca görmedim.’’



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!