Kalli derman arıyor

FELDKAMP, hazırlık maçlarında dertli gördüğü yerlere derman arıyor. Galatasaray’da görmek istediğim futbolu dün Düsseldorf oynadı.

Yani top çalıp, oyun kurdu. Verkaçlarla gol aradı. Oyunu yönlendirip, sahanın genişliğinden yararlandı. Sahada Düsseldorf, bu oyun kalıbını uygularken, Galatasaray ne yaptı? Gereksiz top kayıpları, lüzumsuz rakibe ikramlar ve çok zayıf olan göstermelik yardımlaşmalar.

Pas alış verişinde düşünce noksanlığı var. Galatasaray futbolcusunun bitmeyen bir hastalığı bu. Sabri, Arda, Hasan Şaş ve Okan’ın hakeme gereksiz yere itirazları, alışıldık ama artık görmek istemediğimiz görüntüler.

Kalli, Lincoln hariç tüm oyuncularını görmek için sahaya sürdü. Song’a yeni bir görev verip, Kamerunlu yıldızı ön libero olarak kullandı. Song burada da bir top kaybı haricinde, görevini başarıyla yerine getirdi. Alman hoca, Linderoth’u da orta sahanın solunda görmek istedi. Ama o bu bölgede İsveçli, fazlasıyla sırıttı G.Saray defansında zaman zaman büyük boşluklar göze çarptı. 10 dakika oyunda kalan Serkan, rakip savunmayı rahatsız eden tek adamdı. Beyaz tilki Kalli’nin daha çok uzun yolu var.

Galatasaraylı futbolcular artık hızlı aksiyon, topsuz oynama, çabuk karar alıp bunu uygulama, kademe ve hücum anının bütünleşmesini sahaya yansıtmalılar. Bencillik yerine, takım oyununu benimsemeliler. Kalli’nin yolunun uzun olduğunu söyledim. Sanırım, bu yolda da çok ızdırap çekecek.
Yazarın Tüm Yazıları