Kalkınma Bakanı Yılmaz Diyarbakır'da

Güncelleme Tarihi:

Kalkınma Bakanı Yılmaz Diyarbakırda
Oluşturulma Tarihi: Mart 12, 2016 20:36

- Bakan Yılmaz:- "İnsanlarımızın mağduriyetlerini, sıkıntılarını gidermeye dönük önemli çalışmalar yapılmış. Sadece Sur'la ilgili olarak 10,8 milyon lira sosyal destek sağlanmış. Bazı vatandaşlarımız şu anda bile otelde misafir ediliyor"- "Yoksul ailelere veya evini kullanamaz durumda olan ailelere öncelik vermek kaydıyla, her aileden bir kişi istihdam etmek kaydıyla dengeli bir dağılımı gözetiyoruz"

Haberin Devamı

DİYARBAKIR (AA) - Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Diyarbakır'ın Sur ilçesinde yapılan sosyal çalışmalara ilişkin, "İnsanlarımızın mağduriyetlerini, sıkıntılarını gidermeye dönük önemli çalışmalar yapılmış. Sadece Sur'la ilgili olarak 10,8 milyon lira sosyal destek sağlanmış. Bazı vatandaşlarımız şu anda bile otelde misafir ediliyor" dedi.

Diyarbakır Valiliğinde, kentteki bazı sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile yaptığı toplantı sonrasında açıklamalarda bulunan Yılmaz, iş dünyası temsilcileriyle bir araya gelerek yaşadıkları sıkıntıları istişare ettiklerini söyledi.

Yılmaz, bölgede iş dünyasının yaşadığı sıkıntılarından birinin Sur ilçesindeki terör olaylarının etkilerinden kaynaklandığını diğerinin ise İran ve Irak pazarlarına yaşanan ihracattaki daralmadan dolayı olduğunu belirterek, her iki meselenin de ayrı ele alınarak tedbirler geliştirilmesi için faydalı bir toplantı olduğunu ifade etti.

Haberin Devamı

Diyarbakır Valiliğinin Sur ilçesinde terör saldırılarından mağdur olmuş vatandaşlarla ilgili yapmış olduğu çalışmalara değinen Yılmaz, şöyle konuştu:

"Sosyal alanda çok güzel çalışmalar yapılmış. İnsanlarımızın mağduriyetlerini, sıkıntılarını gidermeye dönük önemli çalışmalar yapılmış. Sadece Sur'la iligili olarak 10,8 milyon lira sosyal destek sağlanmış. Bazı vatandaşlarımız şu anda bile otelde misafir ediliyor. Barınma, gıda destekleri veriliyor. Bunlar ihtiyaç olduğu sürece devam edecek ama en kısa sürede bu ihtiyaçların ortadan kalkması için elden gelen gayret ediyoruz."

- "Üç ay çalışma imkanı sağlamıştık, şimdi 9 aya çıkarıyoruz"

Sokağa çıkma yasağının uygulandığı mahallelerde ikamet eden vatandaşların Toplum Yararına Çalışma Programı kapsamında istihdam edildiğini dile getiren Yılmaz, "3 bin gencimize bir imkan sağlamıştık. Üç ay çalışma imkanı sağlamıştık, şimdi 9 aya çıkarıyoruz. İhtiyaç olursa bunun sayısını daha fazla artırabiliriz. Yoksul ailelere veya evi kullanamaz durumda olan ailelere öncelik vermek kaydıyla, her aileden bir kişi istihdam etmek kaydıyla dengeli bir dağılımı gözetiyoruz" diye konuştu.

Haberin Devamı

İş dünyasının ihtiyaç duyduğu nitelikleri tespit ederek mesleki eğitim programlarını hayata geçireceklerini ifade eden Yılmaz, bu programları yalnızca Sur ilçesinde mağdur olan gençlere değil Diyarbakır'ın tamamını kapsayacak şekilde yapılmasının kararlaştırıldığını vurguladı.

Yılmaz, kadınların sosyal ve ekonomik hayata çok daha aktif bir şekilde katılmasını istediklerini ve bu kapsamda her türlü destek mekanizması, mikrokredi uygulamalarını daha güçlü bir şekilde hayata geçireceklerini vurguladı.

Bakan Yılmaz, "Biz bir an önce bu yaraları saracağız. Yaşadığımız sıkıntıları hızlı bir şekilde atlatma gayreti içerisinde olacağız. Ama bir taraftan da daha uzun vadeli perspektif içerisinde bu yöremizin potansiyelini harekete geçirmek, ekonomik gücünü attırmak için her türlü gayreti sarf edeceğiz. İlgili bütün kurumlarımızla bu yönde hareket edeceğiz. Başbakan ve hükümetimizin talimatları da bu yöndedir. Bakanlar olarak bizler sürekli bölgedeyiz. Ankara'dan bakarak her şeyi göremezsiniz. Biz de o amaçla sürekli bölgede olacağız. Vatandaşlarımızın sorunlarını ve sıkıntılarını dinleyeceğiz" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!