Kalkım Balıklı Kaplıcası’nın İmar Planı Bakanlık Onayına Sunuldu

Güncelleme Tarihi:

Kalkım Balıklı Kaplıcası’nın İmar Planı Bakanlık Onayına Sunuldu
Oluşturulma Tarihi: Haziran 25, 2015 15:59

Sivas İl Özel İdaresi tarafından ihale edilen Kalkım Balıklı Kaplıcası'nın imar planları bakanlık onayına sunuldu.

Sivas İl Özel İdaresi tarafından ihale edilerek kaynak koruma, jeolojik ve jeoteknik etüt raporları hazırlanan Kangal’ın Kalkım Köyü’ndeki jeotermal kaynak suyu için uygulama imar planları yapıldı.
Kalkım Köyü jeotermal sahasında yürütülen çalışmalarda büyük mesafe kat eden İl Özel İdaresi İmar ve Kentsel İyileştirme Müdürlüğü kaplıcanın çevre düzeni planı, nazım planı ve uygulama imar planları ihalesini gerçekleştirerek yaklaşık 200 hektar alanda çalışma yaptı. Yapılan imar planlarını Kültür ve Turizm Bakanlığı Yüksek Kurulu onayına sunan idare, planların bakanlık onayından çıkmasının ardından arazide kamulaştırma işlemlerine başlayacak ve turizm standartlarında yol çalışması yapacak.
Kangal Balıklı Kaplıcası ile Kalkım Çermiği’nin benzer pek çok noktası olduğuna dikkati çeken İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Salih Ayhan, “Kalkım jeotermal suyunda Kangal Balıklı Kaplıca’da bulunan balıklar bulunmaktadır. Yenilenebilir enerji kaynaklarından olan jeotermal alanlar oldukça önemlidir. Kalkım’da balıklarında olması bölgeyi cazip hale getirerek sağlık turizmi açısından burasını bir adım daha öne çıkarmaktadır. Jeotermal enerji günümüzde; tıp, turizm, ziraat, endüstri gibi sayısız alanda kullanılıyor. Bu enerjinin en önemli özelliği ise yenilenebilir olması, maliyetinin düşük, yatırımın ise çok kısa bir zamanda geri dönüş sağlamasıdır. Sivas’ta da jeotermal kaynağın kullanım alanının genişletilmesi için özel işletmecilere ruhsat veren kurumumuz diğer taraftan da yatırımcıları ilimize çekmeye çalışmaktadır” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!