Kalkanlı yürüyüş

Güncelleme Tarihi:

Kalkanlı yürüyüş
Oluşturulma Tarihi: Şubat 25, 2012 00:00

Bingöl’de güvenlik güçleri tarafından, il genelinde terör örgütünün dağ kadrosundaki teröristlere ve onlara ait sığınak, depolara yönelik icra edilen operasyonlarla birlikte, terör örgütüne yardım yataklık yapan kişilere yönelik yürütülen operasyonlar sürüyor.

Bingöl merkez, merkeze bağlı Ortaçanak ve Ekinyolu, Yumaklı köyleri kırsalında, Jandarma Özel Harekat, Jandarma Komando Timleri ile sivil jandarma ekiplerinden oluşan yaklaşık 200 askerin katıldığı operasyonda aralarında bir köy muhtarı, azası, bir dernek başkanının da bulunduğu toplam 12 kişi gözaltına alındı. Güvenlik güçlerinin operasyonlar sırasında balistik kalkan (açık arazide kullanılan siperlik) kullandıkları görüldü.
m  Siirt 3’üncü Komando Tugay Komutanlığı mayın ve patlayıcı arama timi, Eruh’un Yokuşlu ve Erenkaya köyleri arasındaki yolda önceki gün mayın arama köpeklerinin de katıldığı yol kontrolleri yaptı. Kontrollerde bir menfez altında gizlenmiş, PKK’ya ait 30 kilo amonyum nitrat, 20 metre elektrik kablosu, 2 piknik tüpü, 1 elektrik bandı ve 4 büyük boy pil ele geçirildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!