GeriSeyahat Kalkan'a gitmek için 10 neden
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Kalkan'a gitmek için 10 neden

Kalkan'a gitmek için 10 neden

Kaş ve Kalkan son yılların popüler tatil rotaları. “Haydi Kalkan’a gidelim” demek için neden arıyorsanız, işte size 1 değil 10 neden.

Geçen sene Ayşe Arman aramıştı; “Burası harika, mutlaka görmelisin, tam senlik” diye heyecanla bana bir otelden bahsetmişti. Zamansızlığı rutini haline getirmiş (maalesef!) biri için bu tavsiyenin ardına takılıp gitmek bir yıl sonra kısmet oldu... Ayşe’nin altını çizerek “Mutlaka gel” dediği yer Kalkan’daki Villa Mahal’di. Bu harika neden, bana Kalkan’ın biraz “bilen gelsin”, biraz “çok kalabalık sevmem” havasını ve keyifli dinginliğini hatırlattı. 

Villa Mahal Rüyası

Bir otel, bir yere gitmenin asli nedeni olabilir mi? Kesinlikle evet, Villa Mahal bu kategorideki sayılı oteller arasında. Manzarasına hayran olmamanız mümkün değil. Hele ki havuzların denizle kucaklaşır gibi duruşu, o maviliklerin üzerine akşam güneşinin cezbeden kızıllığının çöküşü tam olarak anlatılmaz yaşanır cinsten! Bu büyülü atmosfer, 2007 yılında Avrupa’nın en romantik oteli seçilmiş. 13 odalı otelde, denizle aranızda 181 basamak var. (0242 844 32 68 / villamahal.com)

Kalkana gitmek için 10 neden

Kalkana gitmek için 10 neden

Kalkana gitmek için 10 neden

Meis Adası’na Geçiş
Türkiye’ye en yakın Yunan adası Meis’e Kaş’tan kolaylıkla geçebilirsiniz. Pasaportunuzu yanınıza almayı unutmazsanız, 20 dakikalık bir feribot yolculuğuyla kendinizi başka bir ülkenin topraklarında buluverirsiniz. Bundan 200 yıl önce Kalkan’ı kuran Rum tüccarlar bu adadan gelmiş. Adaya kapı vizesi ile giriş yapabiliyorsunuz. Şehirleşmeye teslim olmamış, küçük ve sevimli bir ada Meis. Biraz dolaşıp fotoğraf çekebilir, taze deniz ürünleriyle karnınızı doyurabilir, denize girebilir ve merak ederseniz Mavi Mağara’yı görmeye gidebilirsiniz.

Kalkana gitmek için 10 neden

Türkiye’nin En Uzun Plajlarından Biri Kalkan'da
Kalkan’dan karayoluyla yaklaşık yarım saat uzaklıkta caretta caretta kaplumbağalarının yumurtlama alanı olan Türkiye’nin en uzun plajlarndan biri yer alıyor. 12 kilometre uzunluğu ile baktığınızda sanki sonu yokmuş hissi uyandıran Patara Plajı, aynı zamanda ülkemizin nadir kumlu plajı olma özelliğine de sahip. Yeşilçam’ın çöl sahneli senaryolarının ev sahibi genellikle bu plaj olmuş. Likya uygarlığının en güzel kentlerinden biri olan Patara, rüzgârla kumun altına gömülmüş ve yüzyıllar boyunca öylece kalmış. Bulunup gün ışığına çıkartılan antik kent, açık hava müzesi olarak ziyaretçilerini ağırlıyor.

Kalkana gitmek için 10 neden

Kalkana gitmek için 10 neden

Kalkan'da Doğallığın Cazibesi
Bakir bir koyda sıcacık bir aile işletmesi Soner’in Yeri. Salaş mekânların rahatlığını, özgürlüğünü, doğal davranma hallerini sevenlerin bayılacağı bir yer. Kalkan’dan tekne tutup gitmek çok keyifli. Ama isterseniz karadan ulaşım da mümkün. (05352876998)

Kaş’ta Sualtına Yolculuk
Türkiye’de dalış denince akla gelen ilk yerlerden biri Kaş’tır. Kalkan’a gitmişken bir gününüzü Kaş’a ayırın. Dalış ile sualtı dünyasını keşfe çıkma deneyimini yaşayabileceğiniz birçok firma var. Birkaç yıl önce bu deneyimi yaşadığımda hissettiğim en önemli şey sonsuzluktu... Hatta o esnada denizin altında yaşamak daha anlamlıymış gibi gelmişti. Mağaralar, kayalıklar, balıklar, yukarıdan ulaşan ışık huzmesiyle renk değiştiren amforalar, batıklar, ahtapotlar gördüğüm dünyanın konuksever üyeleriydi. Kaş’ta yapılacak tek şey dalış değil elbette. Bence Uzun Çarşı’da tadını çıkara çıkara yürüyün. Turqueria harika bir antikacı dükkânı, mutlaka gidin. Yemek için Müpptela Ocakbaşı’nı öneririm, oldukça başarılı. Mavi Bar ve Hideaway de keyifli vakit geçirebileceğiniz adresler.

Kalkana gitmek için 10 neden

Kalkan Otelleri
Kalkan’a 45 dakika uzakta, orman içinde yer alan orijinal bir otel. 26 dönümlük kocaman bir arazi içinde taş evler yer alıyor. Köy evi usulü ocaklı, açık mutfaklı, plastiksiz, alüminyumsuz doğal bir tarzı var. Dekorasyonundan enerji akıyor, klasiğin ardına saklanıp otantik bir atmosfer yerine zebra desenli yatak örtüleri, retro eşyalar, Marilyn Monroe baskılı koltuklar tercih edilmiş. Tesisin her odasından, her köşesinden kuşbakışı Patara sahili ve Eşen Ovası görünüyor. Yemekler de iddialı; bahçede yetiştirilen sebze ve otlarla nefis etler, pizzalar yapılıyor. Sadece 7 odası var. (0532 130 85 90 / hotelprimadonna.com)

Botanik Bahçesi Gibi Bar
Terk edilmiş bir arazinin yüzlerce bitki ile yeniden can bulduğu bir bahçede göreceğiniz en etkileyici barlardan biri yer alıyor. İçinde çeşmeler, ağaç evler, kuşlar olan olağanüstü bir bahçe bar burası. Bahçedeki meyvelerden taze fesleğen ve biberiyeye kadar her şey özgün kokteyller hazırlamak için kullanılıyor.

Kalkana gitmek için 10 neden

Muhteşem Manzarasıyla Moonlight
Türkiye’nin en güzel manzaraya sahip barları arasında yer alıyor. Müzikleri ve kokteylleri ile keyifli bir Kalkan akşamı geçirebilirsiniz. Aile barı kavramı bize biraz yabancı olsa da burada geçerli. Örneğin İngilizler çocuklarıyla geliyor, kimse de garipsemiyor. Gece kalabalık olunca yol üzerine sandalye atıyorlar. Ve yokuşta olduğu için herkes eğri oturuyor, daha da eğlenceli oluyor.
Falezler Üzerinde Güneşlenmek
Kalkan’da hemen hemen her yerde kayalar üzerine kurulan platformlardan denize giriyorsunuz. Yalı Beach ise adeta zoru başarmış, falezler üzerine platformları asmış. Karşılaşacağınız plajın bir benzeri daha yok; varsa da ben bilmiyorum. Bu plaj hem güneşlenmek hem de akşam bir şeyler içip sohbet etmek için muazzam bir konumda...

Kalkana gitmek için 10 neden

Aubergine Restoran’ın Lezzetleri
Kalkan’da yıllardır aynı yerde hizmet veren restoranın adının anlamı patlıcan. Eğer bu sebzenin fanatiklerindenseniz tam yerine geldiniz demektir çünkü patlıcanla yapılmış şahane lezzetler tadabilirsiniz. Tabii ki sadece patlıcan yok; ördekten kalamar dolmasına kadar uzanan zengin bir mönüye sahip. Restoranın sahip olduğu atmosfer de yemek sunumları da başarılı.

False