Kalkan Belediyesi 'rüşvet' davası sonuçlandı

Güncelleme Tarihi:

Kalkan Belediyesi rüşvet davası sonuçlandı
Oluşturulma Tarihi: Mart 28, 2017 16:02

Kalkan Belediyesi 'rüşvet' davası sonuçlandı

Haberin Devamı

 

Ahmet ACAR/KAŞ, (DHA) - ANTALYA'nın Kaş İlçesi'ne bağlı kapanan Kalkan Belediyesi'ne 4 yıl önce düzenlenen 'rüşvet' operasyonuyla ilgili dönemin belediye başkanı Ömer Saim Karakurt'un da aralarında bulunduğu 13 kişinin yargılandığı dava sonuçlandı.

Kaş'a bağlı kapanan Kalkan Belediyesi'ne 26 Kasım 2013 tarihinde düzenlenen operasyonda 'belediyede iş yapmak için rüşvet almak' ve 'rüşvete aracılık etmek' suçlamasıyla 15 kişi gözaltına alındı. Dönemin belediye başkanı CHP'li Ömer Saim Karakurt da Yargıtay'da devam eden bir davada belediye lehine karar çıkması doğrultusunda bilirkişilere 'rüşvet vermeye teşebbüs' ettiği gerekçesiyle aynı operasyonda gözaltına alındı.

Sorgularının ardından şüphelilerden A.B. ve G.D.S. serbest bırakılırken, 13 kişi hakkında Elmalı Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. 24 Mart'ta sonuçlanan davada dönemin Kalkan Belediyesi İmar Müdürü Osman Duran 20 yıl, esnaf Suat Yücesan 10 yıl, mimar Özer Yılmaz 2.5 yıl, esnaf Selçuk Yurtseven 2.5 yıl, mühendis Murat Minnetoğlu 4 yıl 2 ay, taşeron Mustafa Manavgatlı 4 yıl, avukatlar Emre Kılıçaslan, Halil Hacıoğlu ve Emrah Güner 6'şar yıl hapis cezasına çarptırıldı. Dönemin belediye başkanı Ömer Saim Karakurt ise 2 yıl 1 ay hapse mahkum oldu. Sanıklardan Şakir Karaaslan, Cengiz Pehlivan ve Olcay Çil beraat etti.

Ömer Saim Karakurt, "Mahkemenin kararına elbette saygılıyım. Bu karara önce Bölge İstinat Mahkemesi'nde itiraz edeceğim. Ardından çıkacak karara göre Yargıtay aşaması var. Ben suç işlemedim. Suçsuz olduğuma inanıyorum" dedi.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!