Kaliteli yaşamın önündeki engeller kalkıyor

Güncelleme Tarihi:

Kaliteli yaşamın önündeki engeller kalkıyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 10, 2017 11:25

Kaliteli yaşamın önündeki engeller kalkıyor

Haberin Devamı

BURSA, (DHA) – BURSA Büyükşehir Belediyesi, bedensel engelli vatandaşların akülü araçlarıyla kent içinde rahatlıkla dolaşabilmeleri amacıyla farklı noktalara akülü araç şarj üniteleri yerleştiriyor. Özellikle Bursaray istasyonları ve Atatürk Kongre Kültür Merkezine kurulan şarj üniteleri sayesinde engelli vatandaşlar, bu noktalarda araçlarını şarj edip, kent içinde gönül rahatlığıyla dolaşabiliyorlar.

Engelli vatandaşların toplum içinde daha fazla yer alabilmeleri için farklı projeleri uygulamaya geçiren Büyükşehir Belediyesi, özellikle akülü araç kullanan engelli vatandaşların önemli bir sorununu daha çözüme kavuşturdu. Akülü araçlarının şarjının uzun süre dayanmaması ve kent içinde şarj edecek uygun noktalar bulunmaması yüzünden büyük tedirginlik yaşayan engelli vatandaşlar, Büyükşehir Belediyesi tarafından Bursaray istasyonları ve Atatürk Kongre Kültür Merkezine yerleştirilen akülü araç şarj istasyonları sayesinde büyük bir dertten kurtulmuş oldu. Akülü araç şarj istasyonlarında araçlarını şarj eden engelli vatandaşlar, gönül rahatlığı ile kent içinde dolaşma imkanına kavuşmuş oldu.

“ENGELSİZ BURSA İÇİN ÇALIŞIYORUZ”

Engelli vatandaşların da yaşam kalitesini en üst seviyeye çıkarmak amacıyla çalışmalarını aralıksız sürdürdüklerini belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, kamuya açık alanlardaki tüm engelli bir bir kaldırdıklarını söyledi. Yol ve kaldırımlardan, bina girişlerine kadar tüm alanların engelli vatandaşların kolay kullanımına uygun olarak yeniden dizayn edildiğini ifade eden Başkan Altepe, “Akülü araç kullanan engelli vatandaşlarımızın önemli sorunların birini de yeterli şarj ünitesi bulunmamasıydı. Akülü araçların tamir ve bakımı yönünde zaten destekler veriyorduk. Şimdi de kentin farklı noktalarına yerleştirdiğimiz şarj üniteleri ile bu sorunu da büyük ölçüde çözmüş olduk. Şuanda Atatürk Kongre Kültür Merkezi, Şehreküstü, Osmangazi, Görükle, Emek ve Acemler Bursaspor İstasyonlarında şarj ünitelerini kurduk. Engelli vatandaşlarımız bu noktalarda araçlarını rahatlıkla şarj edip, şehir içinde rahatlıkla dolaşabilecekler” diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!