Kaliteli,eksik ve moralsiz

Güncelleme Tarihi:

Kaliteli,eksik ve moralsiz
Oluşturulma Tarihi: Şubat 20, 2013 01:02

Schalke, sezona müthiş başlasa da düşüşe geçti. Bundes-liga’da 9. sıraya kadar gerileyen mavi beyazlılar, umutlarını önceki sezonlarda olduğu gibi Avrupa kupalarına bağladı.

Haberin Devamı

ÖNCE Wesley Sneijder, ardından da Didier Drogba. Galatasaray, iki dünya yıldızıyla kuvvetlendirdiği kadrosunu Şampiyonlar Ligi platformunda en üst noktaya taşımak istiyor. Hem yönetim hem de Fatih Terim bu konuda açık beyanda bulundu. Peki sarı kırmızılıların önlerindeki ilk engeli geçebilmesi nasıl mümkün olacak? Rakip Bundesliga’nın dokuzuncusu Schalke. Galatasaray’ın nasıl bir futbol oynayacağı kadar Madencilerin de hangi modda olacağı önemli. Çünkü sezon başından beri Schalke, madalyonun iki yüzü gibi...

STEVENS DA ÇARE OLMADI

SEZONA fırtına gibi giren Madenciler, 9 maçlık periyot sonrasında ligi domine eden Bayern Münih’in hemen ardında ikinci sırada yer alıyordu. Ezeli rakip Dortmund da dize getirilmişti. Devler Ligi’nde de istim üzerindeydiler. Ama ne olduysa kasım ayında oldu. Kasım da aşk güzeldi ama form o kadar değildi. Leverkusen yenilgisi sonrası başlayan tepe taklak gidiş, Schalke’de teknik direktör değişikliğine kadar ulaştı. Peki, ne oldu da aydınlıktan karanlığa gömüldü Gelsenkirchen? Sezona fırtına gibi başlayan takımın başındaki Rangnick’in sağlık problemleri sebebiyle istifa etmesiyle takım, 1997 yılında UEFA Kupası’nı kazandıran Huub Stevens’a emanet edilmişti.

Haberin Devamı

BİTMEK BİLMEZ SAKATLIKLAR

BİR anlamda Madenciler için efsane olan Stevens’ın gelişinden ne taraftarlar ne de oyuncular memnun değil gibiydi. Stevens ilk kavgasını, kırılma anı olarak değerlendirilen Leverkusen maçında, Jefferson Farfan ve devre arasında Tottenham’a transfer olan Lewis Holtby ile yaşadı. Zaten işler kötü gitmeye başlamışken bir de arkası kesilmez sakatlıklar geldi. Son halkası takımın yıldızı Huntelaar olan tufanda Kyriakos Papadopoulos, Ibrahim Afellay, Atsuto Uchida, Christop Moritz ve Cirprian Marica da oynayamamaya başladı. Kötü gidiş Stevens’ın de işinin son bulmasına neden oldu. Lakin son çalıştırıcı Jens Keller de kötü gidişe ‘Dur’ diyemedi.

AMAN DiKKAT

SCHALKE, son beş yılı göz önüne alınınca, üç kulvarda oynamanın sıkıntılarını fazlaca yaşayan bir takım. İki sene önce de üç kulvarda yoluna devam ederken ligi feda edip (14. olmuşlardı), kupada zafere ulaşmış. Şampiyonlar Ligi’nde de yarı finale yükselmişlerdi. Devler Ligi sıkıntısı olmadığında ise kulüp ligdeki en iyi derecelerini alıyor. Yani ligde durumu pek de parlak olmayan Schalke’nin Avrupa’ya yoğunlaşacağı bir gerçek. Eksiklerine karşın kadro kalitesi güvenceleri.

Haberin Devamı

Asıl sorun bitiricilik

SCHALKE’NİN bu sezon en önemli problemlerinden biri golcü sıkıntısı oldu. İki sezon oynadığı Gelsenkirchen temsilcisini bırakıp Katar’a giden Raul’ün boşluğu bir türlü kapatılamadı. Belki Huntelaar,
ilaçtı ama o da sakatlık problemi yaşadı. Farfan efektif oynayamıyor. Yeni transferler Raffael -ki bugün oynayamayacak- ve her ne kadar son maçta iki gol atmış olsa da Bastos istenilen formda değil. Holtby, devre arasında Premier Lig’in yolunu tuttu. Yani Schalke’nin  ileri uçta hem sakatlık hem de bitiricilik sorunu var. Şu istatistik durumu daha iyi özetliyor; Bunseliga’da sadece iki takım Schalke’den fazla gol pozisyonu üretti. Ama Madenciler ligin en fazla gol atan yedinci takımı durumunda.

Haberin Devamı

Almanlar umudunu Hollandalı’ya bağladı

SCHALKE’nin en büyük gol silahı olan Hollandalı Klaas Jan Huntelaar’ın durumu belirsizliğini koruyor.
Sol gözündeki bir damarda yaşadığı sıkıntı nedeniyle Hollanda’nın İtalya ile yaptığı maçta forma giyemeyen yıldız futbolcu, Schalke’nin ligde 4-0 yenildiği Bayern Münih ve 2-2’lik Mainz karşılaşmalarında da takımdaki yerini alamamıştı.

İdmana çıktı

Önceki gün idmanlara başlayan Huntelaar, dün de son çalışmaya katıldı. Yıldız futbolcunun G.Saray’a karşı oynayıp oynamayacağı maç saatinde netlik kazanacak.

Drogba ve Sneijder yetmez

ŞAMPİYONLAR Ligi ikinci turu ilk maçında bugün Galatasaray ile karşılaşacak olan Schalke’nin teknik direktörü Jens Keller, basın toplantısı düzenledi. Keller, G.Saraylı Drogba ve Sneijder ile ilgili soruya, “Futbolda olay iki oyuncudan ibaret değil. Bu bir takım oyunu. Futbol bir sonuç oyunudur, biz de direkt sonuca gitmek istiyoruz” cevabını verdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!