Kalite yok

HAGİ’nin elindeki kadronun ne kadar kaliteli olduğu tartışılır ama çok esnek olduğu kesin. Bu esnek kadro yapısı Hagi’ye hem kadroyu kurarken hem de maç içinde çok hareket kabiliyeti tanıyor. Fakat bu değişkenlik bile ihtiyaç olan kaliteli oyunu sağlamıyor.

Haberin Devamı

Maç aslında çok sert değildi ama oyun sakatlıklar yüzünden iyi tempoda başlayamadı. G.Saray’da Barış sakatlanıp çıktı. Aslında çok normal, yönetimi sakatlanmış bir takımın oyuncuları sakatlanmış çok mu!
G.Saray’da sakatlıklar kabus gibi takımın üzerine çökmüş durumda ve hiç bitmez. Neden mi? Yönetimin aldığı ‘ah’lar çıkıyor da ondan.
Kimler forma giyiyor!
Beğenilmediği açıkça ortada olan Hagi’nin oyun anlayışı ile beraber Galatasaray, ne oynadığı sahada belli olan bir takım haline döndü. Tabii beklentimiz Galatasaray’ın ne oynadığını bilen ofansif bir takım olması. Ama bu kadro ile ofansif oynamayı düşünmek intihar olur. Takımda Arda dışında 2-3 hamle sonrasını, bırakın düşünecek, aklına getirecek tek oyuncu yok. Hadi geçtim üç hamle sonrasını, top ayağına geldikten sonra ne yapacağını bilen oyuncu sayısı bile az. G.Saray’da kimler forma giyiyor inanılır gibi değil.
Bursaspor’un golünde hem ofsayt hem de Miller’ın eline gelen top var. Bunlar golü tartışmalı hale getiren durumlar. Ama bu, Bursaspor ve Ertuğrul Sağlam’ın aradığı santrforu bulduğu gerçeğini örtmez. Miller bir teknik direktörün ve oyuncuların isteyeceği tarzda bir oyuncu. Topu tutan, verkaç yapabileceğin ve en önemlisi iyi ön direk koşusu yapan zeki bir forvet. Turgay, Batalla ve Sercan onu anlarsa çok gol atarlar. Bu mağlubiyet toparlanma sinyali veren Galatasaray’ı tamamen dibe itti. Bundan sonra Galatasaray tamamen Türkiye Kupası’na konsantre olacak. Ligde ise iddiası olmadığı için hem aşağısı hem de yukarısı için ‘belirleyici’ takım olur.

Haberin Devamı

İyi ki varsın kaleci Ufuk...

UFUK, yediği golle maçın önüne geçen adam oldu. Aslında birçok kişiyi kurtaran adam oldu. Yediği bu gol G.Saray’daki sonunu hazırladı ama bu durumdan “Oh be” diye rahatlayanlar olmuştur. Mesela mağlubiyeti Ufuk’un üzerine bırakacak ve tepkilerin kaleye yönelmesinden memnun olacak Adnan Polat. Mesela ofsayt golü göremediği için maçın önüne geçecek ve eleştirilecek olan hakem ve yardımcıları memnun. Mesela sahada hiçbir varlık gösteremeyen başta Kazım, Emre önderliğindeki bütün oyuncular “Yırttık” demiştir. Ufuk’un yediği golde büyük hatası vardı ve kötüydü. Peki, onun bu hatasını kapatacak sahada Galatasaraylı oyuncular var mıydı? Hangi oyuncu için iyi diyebiliriz? Geldiğinden beri iyi oynayan Culio bile sahada yok. Yekta etkisiz. Stancu çabuk ama bu atletizm değil.

BEĞENDiM

Haberin Devamı

Golü ofsayt ama aranılan forvet özellikleri olan Miller.

BEĞENMEDiM

Yine yeni yeniden Kazım. Hagi’nin oynatmaması ikisinin yararına olur.

DİKKAT

Galatasaray bu sezonu Avrupa kupalarına gidemeden bitirir.

Yazarın Tüm Yazıları