Kalırsam temizlerim

Güncelleme Tarihi:

Kalırsam temizlerim
Oluşturulma Tarihi: Nisan 06, 1999 00:00

Haberin Devamı

‘‘Sorumsuz haraketler beni perişan etti’’ diyen Aziz Yıldırım, bugün grup liderleriyle görüşecek. Başkan, kesin kararını akşamki yönetim kurulu toplantısında verecek.

Başkan istifa diyor

2-1'lik Beşiktaş yenilgisi Fenerbahçe Kulübü’nü kökünden sarstı. Lider Galatasaray ile puan farkının 8'e, Beşiktaş'la da 5'e çıkması daha üç dört hafta önce şampiyonluk şarkıları söyleyen Fenerbahçeliler'i kahretti. Bu duruma çok üzülen Başkan Aziz Yıldırım, önceki akşam arkadaşlarına açıkladığı istifa kararında ısrarını sürdürüyor. Yöneticiler ise başkanı bu kararından vazgeçirmeye çalışıyor.

Yönetim de gidici

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, ‘‘İstifada kararlıyım’’ derken, yönetim kurulu üyeleri de başkan bu tutumunu sürdürüp istifa ettiği takdirde görevi bırakacaklarını ifade ettiler. Beşiktaş yenilgisine kahrolan Aziz Yıldırım, ‘‘Aklımın ucundan dahi geçirmediğim olaylar yaşadım. Taraftarlara çok üzüldüm. Rüştü ve Högh'ün sorumsuz haraketleri beni perişan etti’’ dedi.

Kongre kapıda

Aziz Yıldırım, ‘‘Sorun bizsek, bu işi bırakmamız lazım. Fenerbahçe'ye zarar vermeyelim. Mayıs 15'te kongre var. Şimdiden bırakırsak, gelecek kişilere de yol açmış oluruz. Fenerbahçe için ne yapmak gerekirse yaptık kanısındayım. Şöhret olma sıkıntım yok. Yıprandım, yoruldum. Belki yanlış da yaptık bilemiyorum’’ diye konuştu.

Kulübe faks yağmuru

Bırakma bizi başkan

Başkan Aziz Yıldırım’ın F.Bahçe’yi bırakma kararının duyulması sarı lacivertli taraftarlar arasında büyük üzüntü yarattı. Fenerbahçeli taraftarlar dün sabah erken saatlerden itibaren kulübü faks yağmuruna tuttular. Kulüp santralını da kilitleyen taraftarlar, başkanın istifadan dönmesi için de baskıda bulundular. Taraftarlar öğleden sonra da kulüp önünde başkan lehine gösteri yaptılar.

Gruplarla görüşme

Grup liderleriyle oturup konuşacağını söyleyen Yıldırım, ‘‘Ne karar verilirse ona saygı duyacağım. Tek korkum benden sonra daha kötü şeyler olması. Onun için düşünüyorum. Şimdi yapılacak çok fazla şey yok. Atacağın adamın yerine koyacağın birisi yok. Löw ne yapsın Högh'ün yaptığı hatada onun suçu ne? Eğer bırakırsam gidip evime oturacağım. Fenerbahçe ile ilgili hiç bir şey de konuşmayacağım’’ dedi.

Operasyon yaparım

Başkan Yıldırım, bu akşam yapılacak kritik yönetim kurulu toplantısında istifa kararı çıkmadığı takdirde ne yaparsınız şeklindeki soruya ‘‘Eğer kalırsam, radikal kararlar alırım operasyon yaparım, temizlik olur ve her şey sıfırdann başlar. Çünkü görüyorum ki, ipler kopmuş. Ancak, yine tekrar ediyorum, Fenerbahçe'ye zarar vermek ve yönetimde kalmak gibi bir düşüncem yok’’ yanıtını verdi.

Başkan'a kal baskısı

Öte yandan F.Bahçe'de başkanın şu durumda kulübü bırakmasını istemeyenler çoğunlukta. Bu durumun F.Bahçe'ye yarar değil zarar getireceğini ileri süren sarı lacivertliler, Yıldırım'ın istifa kararından vazgeçmesi için kendisine her türlü baskıyı yapıyorlar ve göreve devam etmesinin gerektiğini vurguluyorlar.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!