Kaliforniya Üniversitesi’nde Türkiye tanıtıldı!

Güncelleme Tarihi:

Kaliforniya Üniversitesi’nde Türkiye tanıtıldı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 17, 2017 12:47

University of California Los Angeles (UCLA)’de okuyan Türk öğrencilerin kurduğu “UCLA Türk Öğrenci Birliği” düzenlediği Türk Gecesi ile 30 farklı ülkeden 200 öğrenciye Türkiye’yi tanıttı.

Haberin Devamı

Dünyanın farklı 100 ülkesinden 45 bin öğrencinin eğitim gördüğü UCLA (University of California Los Angeles) dünyanın ve Amerika’nın en çok tercih edilen üniversitelerinden biri. Her yıl Türkiye’den de yüzlerce öğrencinin başvuru yaptığı UCLA,  Türkiye’den yılda ortalama 20 civarında öğrenci kabul ediyor.

UCLA’da okuyan Türk öğrenciler tarafından kurulan UCLA Turkish Student Association (UCLA Türk Öğrenci Birliği), geçtiğimiz günlerde üniversite öğrencilerine ve öğretim üyelerine Türkiye’yi tanıtan bir gece düzenledi.

30 farklı ülkeden yaklaşık 200 kişini katıldığı tanıtım gecesinde Türkiye’yi anlatan bir film gösterisi yapıldı, geleneksel Türk yemekleri ikram edildi ve Türk müziğinden örnekler verildi.

“Los Angeles Türk Amerikan Derneği” ve “Güney California Türk Amerikan Derneği” ‘nin sponsor olarak destek verdikleri gece ayrıca Türkiye Başkonsolosu Raife Gülru Gezer tarafından da desteklendi. Etkinlik öncesi Türk Öğrenci Birliği’ni makamında kabul eden Başkonsolos Gezer, öğrencilerin bu girişiminden büyük gurur duyduğunu ve onları desteklemekten çok mutlu olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

UCLA Türk Öğrenci Birliği Sözcüsü Eda Gökçebay; “Çok kültürlü bir yapıya sahip olan okulumuz dünyanın 100  ülkesinden 45 bin öğrenciye ev sahipliği yapıyor. Medeniyetlerin beşiği olan bizim ülkemiz de çok zengin bir kültür harmonisine sahip. Dünyanın pek az ülkesine nasip olan bu zengin ve renkli kültürümüzü tanıtmak ve arkadaşlarımızı Türkiye’ye gelmeye teşvik etmek amacıyla düzenlediğimiz bu gecede biz Türk öğrenciler de yurdumuza olan özlemimizi bir nebze olsun giderebildik” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!