Kalıba sokmayan eğitimle tanışın

Güncelleme Tarihi:

Kalıba sokmayan eğitimle tanışın
Oluşturulma Tarihi: Şubat 29, 2016 01:37

Kalıba sokmayan eğitim

Öğrencilerinin yeteneklerini göz önünde bulunduran ve onlara yetenekleri doğrultusunda seçebilecekleri bir gelecek için ortam hazırlayan bir okul var mı? Bu soruya “Evet” yanıtı vermek için İzmir Işıkkent Eğitim Kampusü’nü yakından tanımalısınız. Işıkkent Eğitim Kampusü, evrensel eğitim yaklaşımını ülkemizde uygulamayı ana hedef olarak belirlemiş, eğitim için idealist bir tutum benimseyen, kâr amacı taşımayan Çimentaş Eğitim Sağlık Vakfı tarafından kurulmuş bir okuldur.

Eğitimde küresel perspektif

İzmir Işıkkent Eğitim Kampusü’nün eğitim yaklaşımının temelinde küresel eğitim dünyasında genel kabul görmüş modern yaklaşımların ülkemiz eğitim sistemiyle entegre edilmesi yatar. Araştırma ve sorgulamaya dayalı Reggio Emilia, Montessori, IB-PYP, IB-MYP gibi uluslararası eğitim yaklaşımlarıyla Milli Eğitim Müfredatını geniş bir vizyonla uygulamaya odaklanan okul, başarıyı sadece üniversiteyi kazananların sayısı veya sınav sonuçları olarak görmez. Hayatı bütünsel algılayan, karakteri sağlam, insan olmanın değerini bilen, doğaya saygılı, fikrini ifade edebilen, başka dillerde de yüksek iletişim becerisine sahip yaratıcı ve üretken bireyler yetiştirir.

Detaylı Bilgi İçin Tıklayınız.

Ege Bölgesi’nin tek IB-PYP okulu Işıkkent

Uluslararası Bakalorya Organizasyonu IBO’nun PYP (İlk Yıllar Programı), 3-12 yaş aralığındaki çocukları kapsar. Dünyada 143 ülkede yaklaşık 3.500 okulda uygulanan IB programları Ege Bölgesi’nde sadece İzmir Işıkkent Eğitim Kampusü’nde uygulanır. IB-PYP programı, eğitimin pedagojik çerçevesini oluşturur. Öğrencilerin bütünsel gelişimini merkeze alan, her öğrencinin farklı olduğu bilinciyle hareket eden, öğrenmede öğrencilerin aktif olmasını öngören ve öğrenmenin bir süreç olduğu gerçeğiyle disiplinler arası çalışmanın önemini vurgulayan bu pedagojik çerçeve, İzmir Işıkkent Eğitim Kampusü’nde MEB programıyla uyumlu bir şekilde uluslararası standartlarda uygulanır.

Gelecek için umut kaynağı 

• Öğrencilerin pedagojik, akademik ve sosyal gelişimine hizmet edecek şekilde her ayrıntısı incelikle tasarlanmış kampüs ortamı,
• anaokulundan itibaren başlayan yabancı dil eğitimi,
• anaokulu ve ilkokulda sınıflarda biri yabancı iki öğretmenin bulunduğu çift dilli, işbirlikli eğitim yapısı,
• farklı kurum ve kurslara gitmeden öğrencilerin çok yönlü gelişimini destekleyen okul sonrası programları,
• çocukları ilgi ve yetenekleri doğrultusunda gelişmeye yönlendiren eğitim anlayışıyla İzmir Işıkkent Eğitim Kampusü gelecek için hepimize umut aşılıyor.

Detaylı Bilgi İçin Tıklayınız.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!