Kaleli’ye “Hizmet Şeref” Belgesi

Güncelleme Tarihi:

Kaleli’ye “Hizmet Şeref” Belgesi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 27, 2015 15:09

KONYA TİCARET BORSASI ESKİ BAŞKANI, AK PARTİ KONYA MİLLETVEKİLİ MUHAMMET UĞUR KALELİ'YE KTB MECLİSİ TARAFINDAN "HİZMET ŞEREF BELGESİ" VERİLDİ.

Konya Ticaret Borsası (KTB) Eski Başkanı, AK Parti Konya Milletvekili Muhammet Uğur Kaleli’ye Konya Ticaret Borsası Meclisi tarafından ‘Hizmet Şeref Belgesi’ verildi.
KTB Meclis Başkanı Selçuk Öcal, Ekim ayı meclis toplantısına onur konuğu olarak katılan Muhammet Uğur Kaleli’ye vermiş olduğu hizmetler için teşekkür etti. Öcal, “Başkanlığı süresince ‘istişare sünnettir’ öğüdüyle birlikte bu büyük çatı altında birlik ve beraberliği sağlayan, borsamıza hizmet için yeri geldiğinde sağlığından, ailesinden ve işinden feragat eden, tarım ve tarımsal ticarette borsamızı ulusal ve uluslar arası bir borsa haline getiren, devraldığı hizmet bayrağını çok daha ileriye taşıyarak hepimize, bu ailenin, bu sektörün bir mensubu olmaktan gurur yaşatan, baki kalacak bu kubbe altında hoş bir seda bırakan AK Parti Konya Milletvekilimiz Muhammet Uğur Kaleli’ye, KTB Meclisi’nin oybirliği ile aldığı karar neticesinde ‘Hizmet Şeref Belgesi’ verilmesi kararlaştırılmıştır” dedi.
Konuşmaların ardından KTB Meclis Başkanı Selçuk Öcal, tarafından Kaleli’ye “Hizmet Şeref Belgesi”ni takdim etti.
“BAŞARININ FORMÜLÜ, ORTAK AKIL”
KTB Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Çevik ise, Kaleli’ye üzerinde Süleyman Çelebi’nin Mevlid-i Şerif’inde Miraç Bahri’nde geçen ‘Ümmetin olduğumuz Devlet yeter, hizmetin kıldığınız izzet yeter’ sözünün yer aldığı bir tablo hediye ederek, dünyanın en tehlikeli silahının alevlenen insan ruhu olduğunu, Kaleli’nin de hep bu ruh ve inançla Konya’ya ve tarıma en iyi hizmeti verdiğini, vermeye de devam ettiğini söyledi.
Başkan Çevik, “Eskiler ‘Önce yoldaş, sonra yol’ demiş. Bu ilke yol arkadaşlığımızın, birlikteliğimizin esasını oluşturuyor. Yollar bazen düzdür, bazen engebelidir, meşakkatlidir. Yürekler samimiyse, istikametiniz doğruysa, birlikte bütün zorluklar aşılır” diyerek vermiş olduğu hizmetlerden dolayı Kaleli’ye teşekkür etti.
Ödül töreninde konuşan Muhammet Uğur Kaleli, bu ödülün sorumluluğunu da arttırdığını ifade ederek, esas ödüle layık olanların bu ödülü kendisine verenler olduğunu söyledi. Kaleli, “Bizim hizmet anlayışımızda istişare ve ortak akıl hep merkezde oldu. ‘İstişare sünnettir’ öğüdüne hep bağlı kaldık. Gönüller ve akıllar farklı seslere, farklı düşüncelere açıldı. Böylece, bir olduk, iri olduk, diri olduk. Biz, bir oldukça önümüzdeki engelleri aşarak, yeni yollara çıktık. Ne yaptıysak, neleri başardıysak, sizlerden aldığımız güçle, destekle yaptık. Hep birlikte çalıştık, hep birlikte başardık. ‘Baş başa, el ele vermeyince taş yerinden kalkmaz’ derler. Elde edilen başarının tamamı sizin başarınızdır. Bir inanca sahip, kararlı insanlar için bütün engeller; kolayca aşılacak ve bizleri menzili maksuda ulaştıracaktır. Bendenize layık gördüğünüz bu ödülü hizmeti geçmiş tüm arkadaşlarımız adına gururla alıyorum” dedi.
Kaleli, Konya’ya ve Konya tarımına hizmet için eskisinden daha fazla çalışması gerektiğini sözlerine ekledi. Ödül töreni günün anısı olarak KTB Meclis üyeleri ile Kaleli’nin fotoğraf çektirmesiyle son buldu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!