Kaleiçi'nin tanıtım eksikliği giderilmeli

Güncelleme Tarihi:

Kaleiçinin tanıtım eksikliği giderilmeli
Oluşturulma Tarihi: Şubat 13, 2018 11:08

Kaleiçi'nin tanıtım eksikliği giderilmeli

Haberin Devamı

 

İbrahim LALELİ/ANTALYA, (DHA) - ANTALYA'nın tarihi bölgesi Kaleiçi'nin yurt dışında daha çok tanıtılarak marka değerini yükseltmek için çalışma başlatan Kalekapısı Esnafını Güçlendirme ve Kalkındırma Derneği (KALEDER) Başkanı Hasan Kilit, Kaleiçi ile ilgili önemli çalışmaların olduğunu söyledi.

Kaleiçi'nin simgelerinden Yivli Minare'nin UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'ne girmesinin mutluluk verdiğini hatırlatan KALEDER Başkanı Kilit, bölgenin tamamen UNESCO listesine yazdırılması için çalışma yaptıklarını aktardı. Kilit, "Bu ve buna benzer çalışmalarımızla yurt dışındaki tanıtımımızı artırırsak Kaleiçi hak ettiği değeri görecek. Kaleiçi 3 bin yıldan bu yana yaşayan medeniyetlerin gelip geçtiği bir yer. Yivli Minare'nin ardından Kaleiçi sınırlarında bulunan 21 farklı ören yerini de listeye aldırmak için çalışıyoruz. Hedefimiz tüm Kaleiçi'ni UNESCO listesine sokmak" dedi.

KALEİÇİ ESNAFINA ZOR MÜŞTERİ EĞİTİMİ

Kaleçi'nin yurt dışında tanıtım sorunu olduğunu, bunu aşmak için dünyanın önemli turizm fuarlarında ITB Berlin ve Hollanda'da gerçekleştirilen Utcrecht'te, Kaleiçi'nin tanıtımını yaptıklarını anlatan Kilit, "Sadece tanıtımla sınırlı kalmıyoruz. Aynı zamanda 4 mahallesi bulunan Kaleiçi'ndeki 1200 esnafa AESOB işbirliğiyle 'Zor Müşteri Eğitimi' aldırıyoruz. Bu eğitimlerde ülkelerine göre turistler nelerden hoşlanır, nelerden hoşlanmaz onları anlatıyoruz. Örneğin bir Rus turistin elma çayına bayıldığını, Almanların ise siyah çay sevdiğini hatırlatıyoruz. Turist alışveriş yapsın veya yapmasın mutlaka çay veya kahve gibi ikramlarda bulunulmasını söylüyoruz. Çünkü en önemli reklam ülkesine dönen turistin yakınlarına anlattıkları" diye konuştu.

Kaleiçi'de yapılmış 68 beton bina olduğunu ve bölgenin doğallığını bozduğunu anlatan Kilit, "Para bulunduğu taktirde bu binaları yıkarak Kaleiçi evleri inşa edeceğiz. Bölgeyi eski nostaljik günlerine kavuşturacağız" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!