Kaleiçi'nde desibel sınırını aşan 5 işletmeye 160 bin TL ceza

Güncelleme Tarihi:

Kaleiçinde desibel sınırını aşan 5 işletmeye 160 bin TL ceza
Oluşturulma Tarihi: Nisan 09, 2018 11:25

Kaleiçi'nde desibel sınırını aşan 5 işletmeye 160 bin TL ceza

Haberin Devamı

 

Mehmet ÇINAR/ANTALYA, (DHA) - ANTALYA'nın en önemli tarihi ve turistik merkezlerinden Kaleiçi'nde geçen yıl başlatılan özel uygulamalar kapsamında desibel sınırını aşan butik otel ve pansiyonlar ile çevreye rahatsızlık verdiği tespit edilen 5 işletmeye, 160 bin TL'yi aşkın para cezası uygulandı.

Antalya Valiliği öncülüğünde, Büyükşehir ve Muratpaşa belediyeleri ile Kaleiçi'ndeki esnafı temsilen KALEDER, Kaleiçi Kültür Sanat Derneği, Turistik İşletmeciler ve Pansiyoncular Derneği, Kaleiçi Birliği Derneği, Yatçılar Kooperatifi ilgili tüm kamu kurum ve kuruluşlarının içinde yer aldığı komisyonun Kaleiçi'ndeki yeni uygulamalar kapsamında aldığı kararlar hassasiyetle uygulanıyor.

Alınan kararlar kapsamında Kaleiçi'nde Büyükşehir Belediyesi ve Muratpaşa Belediyesi'ne ait halen görev yapan 24 özel güvenlik personeli sayısına 20 özel güvenlikçi daha ekleniyor. Toplamda özel güvenlik sayısı 44'e çıktı.

Kaleiçi'nin en önemli sorunlarından biri olan canlı müzik konusuyla ilgili Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ekiplerince çok sayıda işletmeye yönelik denetim ve ses ölçümü gerçekleştirildi. Bu denetimlerde bazı meyhane ve barlara, desibel sınırını aştıkları gerekçesiyle ağır para cezaları uygulandı. Geçen yıl, yüksek sesle canlı müzik yayını yaparak etrafa rahatsızlık verdiği tespit edilen iki işletmeye 25 bin 486'şar TL, bir işletmeye de ikinci kez yüksek sez sınırını aştığı gerekçesiyle 50 bin 972 TL para cezası uygulandı. Bu yılki denetimler ve ses ölçümlerinde ise biri meyhane, biri de cafe-bar iki işletmeye 29 bin 173'er TL para cezası uygulandı. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ekipleri, canlı müzik yayını yapan meyhane ve barlardaki ölçümlerde, etraflarındaki pansiyon ve butik otellerin önünden de ölçümler gerçekleştirdi.

BİR AYDA 262 ARACA 25 BİN LİRA CEZA

Giriş koşulları özel olarak tanımlanan kullanıcılar haricinde araç trafiğine kapatılan Kaleiçi bölgesinde, giriş sınırlamasının başladığı saat itibariyle içeride kalan araçların tespiti halinde de yasal işlem ve idari para cezası uygulamaları İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılıyor. Bu kapsamda örneğin 2017'nin Aralık ayında 262 araca 26 bin 759 TL ceza uygulandı.

BAGYLERLE GÜNDE 500 KİŞİ TAŞINIYOR

Otopark cepleri haricinde tümüne park yasağı getirilen Kaleiçi'nde, park yasağını ihlal edenlere de para cezası uygulanıyor. Bölgede erişim için iki ring hattı planlandı. Sarı ve yeşil ring hatlarında 4 adet bagy çalıştırılıyor. Bagyler ile günde ortalama 500 kişiye taşıma hizmeti veriliyor. Hafta sonları ve yaz aylarında aynıca bir adet mekanik katlı otoparktan da ücretsiz olarak Kaleiçi'ne taşıma hizmeti yapılıyor.

742 ARACA PASKART

Kaleiçi'ne müşteri getiren ticari taksilere ise 30 dakika sınırı uygulanıyor ve kapıdaki sistemler 07 T plakayı gördüğünde otomatik açılıyor. Bölgede ticari işletmeler için 378, konutlar için 280, resmi kurumlara da 84 adet olmak üzere toplam 742 araç için otopark alanı sayısına göre paskart verildi.

ARAÇ GİRİŞ SAYISI ARTTI

UKOME kararları çerçevesinde Büyükşehir belediyesi tarafından Kaleiçi'ne daha önce ücretli araç girişi serbestken oluşturulan plaka tanıma sistemine göre 2016 yılı ilk üç ayında 88 bin 550, 2017'nin ilk üç ayında ise 74 bin 150 araç girdiği belirtildi. İki yıldır ücretliyken, bu yıl ücretsiz olan ve saat sınırlandırması getirilen bölgeye giren araç sayısında ciddi artış olduğu görüldü. Bu yıl üç aylık dönemde ücretsiz olarak 102 bin 453 aracın giriş yaptığı tespit edildi.

ORTALAMA PARK 2 SAAT 22 DAKİKA

Yeni dönemde Kaleiçi'ne giren araçların ortalama park süreleri 2 saat 22 dakika ölçüldü. Ayrıca Emniyet Müdürlüğü'nce 246 araçlık daha yeni park alanı tespit edildi ve onay için Anıtlar Kurulu'na sunuldu. Günlük ortalama ticari taksi giriş çıkış sayısı ise 478 olarak belirlendi.

Kaleiçi'ne seyyar satıcı ve kağıt toplayıcıların girişine kesinlikle izin verilmiyor. Bölgede tarihi alanların izlenmesi için 19 sabit, 6 hareketli, 2 tane de lazer kamera olmak üzere 27 adet kamera hizmete girdi. Öte yandan Yat Limanı'nda tur tekneleri için oluşturulan havuz sisteminde tekneler turnikeli ve kamera ile kontrol edilen tek bir noktadan kontrollü geçiş yaparak tura çıkabiliyor.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!