'Kaleiçi trafiğe kapatılsın' çağrısı

Güncelleme Tarihi:

Kaleiçi trafiğe kapatılsın çağrısı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 18, 2016 16:02

'Kaleiçi trafiğe kapatılsın' çağrısı

Haberin Devamı



ANTALYA, (DHA) - KALEİÇİ'nde 'Old Town Festivali' düzenlemeye hazırlanan Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, yaşayan antik kentlerden olan Kaleiçi'nin trafiğe kapatılması çağrısında bulundu.

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Kaleiçi'nin yaşamın bittiği değil, yaşamını sürdüren, yaşayan bir antik kent olduğunu söyledi. Kültürel bir değer olan Kaleiçi'ni tüm dünyaya tanıtmak için 'Old Town- Yaşlı Şehir' adıyla festival düzenleyeceklerini belirten Başkan Uysal, mayıs ayında yapılacak festival hakkında bilgiler verdi.

'Kaleiçi Old Town Festivali' ile Kaleiçi'ni tanıtmak, turistlerin Antalya ve dolayısıyla şehir merkezine gelmesini sağlamak istediklerini ifade eden Başkan Uysal, "Küba'dan bir grubun yanı sıra Balkan müzikleri sunan bir grup ve Antalyalı Atilla Atasoy konser verecek. Dans gösterileri, sokak sanatları gösterileri, canlı heykel performansları, sokak sergileri, sufi müzik, sema gösterileri, atölye çalışmaları ve Antalya Rehberler Odası'nın işbirliğiyle Kaleiçi gezileri yapılacak. 9 ülkeden misafirlerimiz gelecek" dedi.

'TRAFİĞE KAPATILMALI'

Kaleiçi'nde yaşanan trafik kazalarına da dikkati çeken Belediye Başkanı Ümit Uysal; "Dünyadaki emsal kentlerde, bu bölgelerde araç trafiği yasaktır. Sadece belli saatlerde servis hizmeti için açılır. Ambulans ve itfaiye araçları için zaten açıktır. Kaleiçi'ni trafiğe kapatmak Büyükşehir Belediyesi yetkisinde.Konuyu, Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Menderes Türel'le paylaşmıştım. Önerimi yineliyorum; Kaleiçi trafiğe kapatılmalı, konu ele alınmalı. Yaşayan antik kentlerin trafiğe kapalı olması gerekir" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!