Kaleiçi İzmir'de tanıtıldı

Güncelleme Tarihi:

Kaleiçi İzmirde tanıtıldı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 07, 2017 15:18

Kaleiçi İzmir'de tanıtıldı

Haberin Devamı

 

ANTALYA, (DHA) - MURATPAŞA Belediye Başkanı Ümit Uysal, 11'inci Travel Turkey İzmir - Turizm Fuar ve Kongresi'nde belediyenin standında ziyaretçilere Kaleiçi'ni tanıttı.
Türkiye'nin turizm alanındaki en önemli buluşmalarından biri Travel Turkey İzmir - Turizm Fuar ve Kongresi, Fuar İzmir'de başladı. Bu yıl 11'inci kez gerçekleştirilen fuara Muratpaşa Belediyesi, tarihi konağı, Üç Kapılar ve UNESCO Dünya Kültür Miras geçici listesinde yer alan Yivli Minare ile Antalya'nın tarihi kent merkezi, Kaleiçi'ni taşıdı.
Muratpaşa Belediyesi, Travel Turkey İzmir'de küçük bir Kaleiçi kurarken fuarın açılışında Belediye Başkanı Ümit Uysal da yer aldı. Başkan Uysal, açılış törenin ardından Muratpaşa standında fuar ziyaretçilerine dar sokaklarının keşfetme duygusunu tetiklediği, geleneksel mimariyle yöresel mutfağın buluştuğu, mimarinin yeniden yorumlandığı butik otelleri ile füzyon mutfağının en seçkin örneklerinin bir araya geldiği Kaleiçi'ni tanıttı.    
Muratpaşa standı ziyaretçilerden yoğun ilgi görürken Başkan Uysal'ın konukları arasında Kazak seyahat yazarları da yer aldı. Başkan Uysal, Kazaklara, geçmişinden bugününe Kaleiçi'ni anlatırken onları tarihi kente davet etti. Anlatılardan oldukça etkilendiklerini belirten seyahat yazarları yakın bir tarihte Kaleiçi'ni ziyaret edeceklerini belirtirken, Başkan Uysal'ı da Türklerin göç yollarını keşfetmek için ülkelerine davet etti.
Pazar gününe dek devam edecek fuarın ilk gününde Başkan Uysal, CHP Genel Başkan Yardımcı Erdal Aksünger'i de belediye standında ağırladı.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!