Kale’de özlenen manzara

Güncelleme Tarihi:

Kale’de özlenen manzara
Oluşturulma Tarihi: Mart 27, 2017 14:57

Ankara Kalesi’ne sprey boyalarla verilen tahribat Hürriyet Ankara’nın haberlerinin ardından temizlendi. Temizlik çalışması 1.5 ay sürerken, Ankara Kalesi’ni ziyaret eden turistler, “Kale’nin bu şekilde korunması için gerekli adımlar atılmalı” dedi.

Haberin Devamı

Tarihi kayıtlara göre M.Ö. 2’nci yüzyılda inşa edilen ve kentin yüzlerce yıllık tarihine tanıklık eden Ankara Kalesi’ndeki yüz kızartan manzara, Hürriyet Ankara’nın ısrarcı haberlerinin ardından giderildi. Kentin simgelerinden Ankara Kalesi’nin tarihi surlarına sprey boyalarla yapılan grafiti ve yazılar, Büyükşehir Belediyesi Kent Estetiği Daire Başkanlığı ekiplerince temizlendi. Surları temizliğinde Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü’ne bağlı Ankara Restorasyon ve Konservasyon Bölge Laboratuvarı Müdürlüğü kararıyla buhar makinesi, saf aseton ve boya sökücü özel sıvı bir madde kullanıldı. Ekiplerin, tarihi dokunun zarar görmemesi amacıyla titizlikle yürüttüğü çalışmalar 1.5 ay sürdü.

Kale’de özlenen manzara

Haberin Devamı

BU ŞEKİLDE KORUNMALI

Ankara Kalesi’ne sprey boyalarla verilen zararın giderilmesinin ardından ziyaretçilerin de yüzü güldü. Kaleyi ziyaret eden turistler, “Binlerce yıllık surlar, kendini bilmez insanlar tarafından boyalarla kirletiliyordu. Surların bazı bölümleri, tuvalet olarak kullanıldığı için gezilmiyordu. Şimdiyse tüm bunlardan arınmış durumda. Bundan sonra da kalenin bu şekilde korunması için gerekli adımlar atılmalı” ifadelerini kullandı.

HÜRRİYET ANKARA DEFALARCA YAZDI

Hürriyet Ankara, Ankara Kalesi’ndeki tahribatı; ‘Bu turist bir daha gelir mi’, ‘Güvenlik şart’, ‘Bunun adı vandallık’, ‘Bu ayıba kim dur diyecek’, ‘Tarihe grafiti’, ‘Kaleye yakın takip’ manşetleri ve ‘Tarihi gaddarlık’, ‘Aşk tahribi’, ‘Ankara Kalesi’nde tarihi ayıp’, ‘Kim dur diyecek’ haberleriyle gündeme getirmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!