Kalede 'Kurtuluş namazı'

Güncelleme Tarihi:

Kalede Kurtuluş namazı
Oluşturulma Tarihi: Mart 12, 2017 10:47

Kalede 'Kurtuluş namazı'

Haberin Devamı

Zafer KUMRU/ERZURUM, (DHA) - ERZURUM'un işgalden kurtuluşunun 99'uncu yıldönümü dönümü nedeniyle Erzurum Kalesi'ndeki ilk mescitte sabah namazı kılındı.
Büyükşehir Belediyesi organizasyonunda sivil toplum kuruluşlarının da desteğiyle '12 Mart sabah namazında ilk mescitte buluşalım' sloganıyla çok sayıda kişi sabah namazını kılmak için Erzurum Kalesi'ne geldi. Kale Mescidi ve Tepsi Minare'nin bulunduğu alanda önce Kuran-ı Kerim okundu. Kar yağışı nedeniyle beyaza bürünen alana seccadelerini sererek saf tutan vatandaşlar, namaz kılarak edilen dualara hep birlikte 'Amin' dedi. Kılınan namaz ardından belediye tarafından cemaate çorba ikram edildi. Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mevlüt Doğan, şöyle dedi:
"12 Mart sabahında Erzurum'un düşman işgalinden kurtarılışının 99'uncu yıldönümünü sabah namazı ile beraber eda ettik. Gün boyu programlarımız devam edecektir. Bugün nasıl ki ecdadımız çoluğu çocuğu, kadını, yaşlısı, genciyle düşmana siper ettiyse gövdesini, bugün de 15 Temmuzla beraber aynı şekilde bütün bir Türkiye yaşlısı genci kadınıyla hangi partiden olursa olsun yine düşmana gövdesini siper etti ve bu hayasızca akını durdurdu. Mehmet Akif'i de hayırla yad ediyoruz. Sizlerin sayesinde Asım'ın nesli olarak sizler bu ülkemizi ilelebet savunacaksınız ve sonsuza dek asla ülkemizin başına bir şey getirmeyeceksiniz."

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!