Kaleciyi sevdim

Bazı oyunlar vardır, maç öncesi zor gibi gözükür. Dün akşam ki oyunda olduğu gibi. Ben senelerdir Trabzon'a gelir, giderim.

Beşiktaş'ın dün geceyi bu kadar kolay geçeceğini aklıma dahi getirmemiştim. Niçinleri çok. Trabzonspor, bu ülkenin iyiyken de, kötüyken de en zor deplasman yeri. Hiçbir takım elini-kolunu sallaya, sallaya 3 puan çıkarırım diye Trabzon'a gelemez. Ama dün akşam değişik bir geceydi. Beşiktaş çok sabırlı oynayıp, az fırsat da bulsam, bu işi kendi lehime çeviririm diye düşünmüş. Doğru da düşünmüş. Zaten skor tabelasında yazan skor bunu gösteriyor.

İlhan gibi, Ahmet gibi iyi golcülerin varsa, bir türlü golü sıkıştırırsın. Tümer'in galibiyet kapısını açtığı usta bir vuruşu var. Tümer'in ustalığı kadar Trabzon kalecisi Metin'in gole davetiye çıkarması da var. Ben tribünde otururken, Tümer'in oraya vuracağını hissettim. Hatta Tümer, topa vurmadan önce kaleci Metin'e telefon açtı. Ama Metin anlamadı. Vuruşu küçümsemiyorum. Tümer gibi ustanın oraya vuracağı çok çok belliydi.

İYİYE GİTMİYORUZ

Beşiktaş hep kazanıyor. Bu kendiliğinden olmaz. Futbol oynama kolaylığını ezberlerine aldılar. Hep beraber düşünüp, hep beraber oynayabiliyorlar. O eksikti, bu eksikti artık fark etmemeye başladı. Beşiktaş'a geldiği günden beri en iyi topunu oynayan bir Erman seyrettim. Demek ki belli bir kalıbın içinde herkes futbolculuğunun üstüne çıkabiliyor.

Yeni kaleci Asper'i çok sevdim. Adam her türlü kaleci. Topu tutarken de kaleci, oyuna sokarken de. Hiç pozisyon hatası yapmaması da cabası. Beşiktaş'ın kalesi emin ellerde. Trabzon takımı Beşiktaş'tan daha iyi bir takım değil. Tek avantajları kendi sahalarında oynamaktı. Onu da iyi kullanamadılar.

Ben sahanın içine bakan bir adamım. Sahanın dışında bu ülkenin her yerinde bu tip şeyler oluyor. Haaa, hoş mu? Hiç değil. Aklı başında bir insanın kabul edeceği işler değil bunlar. Bu tribün kalabalığından çıkan gürültü de çirkinleşti. Yapılan işlerde. Tek bir yeri, tek bir takımı bununla bağdaştırmak istemiyorum. Ama bir şey de söylemek istiyorum; iyiye gitmiyoruz...

Maçın hakemi belki Trabzon seyircisine antipatik geldi ama her topun yanı başındaydı. Hem gösterdiği kartlar doğru, hem de üflediği düdükler.

Neticede Beşiktaş istediğini sahadan çıkarırken, büyük de skor yakaladı. Beşiktaş bu görüntüsüyle ligin zirvesinin içinde olacağız sinyallerini verdi.
Yazarın Tüm Yazıları