Kale Projesine 10 milyon lira hibe

Güncelleme Tarihi:

Kale Projesine 10 milyon lira hibe
Oluşturulma Tarihi: Mart 06, 2018 16:37

Kale Projesine 10 milyon lira hibe

Haberin Devamı

SİVAS, (DHA)- SİVAS'ta kentin gelişimine büyük katkı sağlayacak Kale Projesi, Kalkınma Bakanlığı’ndan 10 milyon lira hibe almaya hak kazandı.
Sivas Belediyesi tarafından yapılan kamulaştırma çalışmasının ardından eski Sivas evleri, eğlence mekânları, konaklama ve alışveriş alanlarından oluşan proje çalışmaları tamamlandı. Bu çerçevesinde Kalkınma Bakanlığı ve Orta Anadolu Kalkınma Ajansı Cazibe Merkezleri programına alınan ve hibe almaya hak kazanan Sivas Kale Projesi’nin sürdürülebilirliği konusunda toplantı gerçekleştirildi.
Buruciye Otel'deki toplantıya Vali Davut Gül, Belediye Başkanı Sami Aydın, Vali Yardımcıları Mehmet Nebi Kaya, Zihni Yıldızhan, Belediye Başkan Yardımcıları Kazım Özgan, Ahmet Özaydın ile akademisyenler, Sivas Belediyesi Proje İnşaat Müdürlüğü Personeli ve Orta Anadolu Kalkınma Ajansı yetkilileri katıldı.
İlk olarak toplantıda projenin yeri ve detaylarıyla ilgili sunum yapıldı.
10 milyon TL hibe almaya hak kazanan projenin 2019 yılının ikinci çeyreğinde tamamlanması planlanırken, projeyle tarihi yapılara olan baskının azaltılması ve tarihi bütünlüğün oluşturulması ile sosyo-kültürel mekânsal bütünleşmenin sağlanmasının amaç edinildiği ifade edildi.
Toplantının açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Sami Aydın, Sivas'ın tarih ve kültür şehri olduğunu belirterek, bu önemli mirası en iyi şekilde değerlendirmek için çalışma yaptıklarını söyledi. Şehrin tarih ve kültürünü Kent Meydanı projesinin açığa çıkardığını söyleyen Aydın, Kale Projesi’nin de ilimize kazandırılması noktasında önemli fizibilite çalışmaları yapıldığını kaydetti. Aydın, kale bölgesinde turizme yönelik bir konsept çalışması yapılması kararı aldıklarını ve projeye destek veren kurumlara da teşekkür ettiklerini dile getirdi.
Vali Davut Gül ise, Sivas'ın gelişen bir il olduğunu vurgulayarak, ilimize hızlı trenin gelmesiyle yeni bir sayfa açılacağını söyledi. Kentte özel sektör, sivil toplum örgütleri ve devlet kurumlarının hızlı tren için kendini hazırladığını dile getiren Gül, belediyenin de turizme yönelik şehir dışından ya da Avrupa'dan gelecek ziyaretçiler için çeşitli projeler hazırladığını ve bunların en önemli adımının ise Kale Projesi olduğunu belirtti.
Konuşmaların ardından katılımcılar projeyle ilgili fikirlerini sundu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!