Kale Grubu'ndan Çanakkale için 'Akıllı Şehir' projesi

Güncelleme Tarihi:

Kale Grubundan Çanakkale için Akıllı Şehir projesi
Oluşturulma Tarihi: Mart 30, 2017 17:36

Kale Grubu'ndan Çanakkale için 'Akıllı Şehir' projesi

Haberin Devamı

ÇANAKKALE'yi akıllı şehir yapmak için harekete geçen Kale Grubu ve Türkiye Bilişim Vakfı tarafından hazırlanan 'Aklım Fikrim Çanakkale' projesi seminerle tanıtıldı.

Çanakkale İl Özel İdaresi toplantı salonunda gerçekleşen seminere; Çanakkale Valisi Orhan Tavlı, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Necmi İnce, İl Emniyet Müdürü Celal Sel, Çanakkale İl Özel İdare Genel Sekreteri Can Aksoy, Çanakkale Belediye Meclisi Üyesi Ali Rıza Gültekin, Kale Grubu Kurumsal İletişim Müdürü Zeynep Özler Kıroğlu, Kurumsal İletişim ve Kamu İlişkileri Direktörü Rana Birden, Novusens İnovasyon ve Girişimcilik Enstitüsü Kurucusu Berrin Benli, Türkiye Bilişim Vakfı Genel Sekreter Çağdaş Ergin, daire müdürleri, sivil toplum kuruluşları (STK) temsilcileri katıldı.

Seminerde Kale Grubu Kurumsal İletişim Müdürü Zeynep Özler Kıroğlu ve Türkiye Bilişim Vakfı Genel Sekreter Çağdaş Ergin birer konuşma yaptı, projeyle ilgili düşüncelerini aktardı.

Çanakkale Valisi Orhan Tavlı ise projenin Çanakkale için uygun bir proje olduğunu belirterek, projeye gereken desteği vereceklerini söyledi.

Vali Tavlı'nın konuşmasının ardından kürsüye gelen Novusens İnovasyon ve Girişimcilik Enstitüsü Kurucusu Berrin Benli, "Aklım Fikrim Çanakkale" projesi hakkında katılımcıları bilgilendirdi.

Proje kapsamında şehrin mevcut durumu tespit edilecek. İkinci fazda yerel paydaşların desteğiyle ihtiyaçlar belirlenecek. Çalışma sonucu ortaya çıkacak akıllı şehir vizyonu, uygulama için kamuoyu ve karar vericilerle paylaşılacak.

Mustafa SUİÇMEZ / ÇANAKKALE, (DHA)

FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!