Kale’de tehlikeli oyun

Güncelleme Tarihi:

Kale’de tehlikeli oyun
Oluşturulma Tarihi: Haziran 03, 2013 00:00

Yerli ve yabancı birçok turistin uğrak yeri olan Ankara Kalesi’nde güvenlik önlemi olmaması kazalara davetiye çıkarıyor. Kale Mahallesi’nde yaşayan çocukların surlar üzerindeki tehlikeli oyunu ise görenleri korkutuyor.

Haberin Devamı

Ankara’nın simgesi olan ve yerli yabancı birçok turistin Başkent’e geldiğinde mutlaka ziyaret ettiği Ankara Kalesi surlarında herhangi bir güvenlik önleminin olmaması yaşanabilecek olası kazalara davetiye çıkarıyor. Kale’de oyun oynayan çocuklar ise tehlikeli görüntülere sahne oluyor. Kale Mahallesi’nde yaşayan çocukların oyun alanı haline gelen Kale’de çocuklar surların üzerinde dolaşıyor, koşuyor. Herhangi bir önlemin alınmadığı ve hiçbir güvenlik görevlisinin de bulunmadığı mekanda surlar üzerinde koşturan ve metrelerce yükseklikten atlayan çocukları ise turistler endişeli gözlerle izliyor. Vatandaşların hiçbir uyarısına aldırış etmeden yüksek surlar üzerinde koşturan çocuklar ise “Biz Kale çocuklarıyız, bize birşey olmaz” diyerek tehlikeli oyunlarını sürdürüyor.

Haberin Devamı

SURLARDAN ATLIYORLAR

Yaşları 8 ila 10 arasında değişen çocuklar, kalede tehlikeli oyunlar oynuyor. Turistlerin korkarak çıktığı surlarda korkusuzca gezen çocuklar bununla da yetinmeyip sorlurdan atlıyor hayatlarını riske atıyor. Çocuklar ayrıca sur kenarlarında birbirlerini itekleyip “Seni aşağı atarım” şakası yaparak kendilerini tehlikeye sokuyor.

YARALANANLAR OLDU

Kalede geçtiğimiz yıllarda aralarında Japon bir turistin de bulunduğu üç kişi surlardan düşerek yaralandı. Kale surlarından en son 13 yaşında bir çocuk düşerek bacağını kırdı, 7 yaşındaki başka bir çocuk ise ağır yaralandı. Okulların tatil olmasıyla birlikte bölgede oturan çocukların zamanlarının büyük çoğunluğunu kale surlarının üzerinde oyun oynayarak geçirmesi ise bu tehlikeyi daha da artırıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!