Kale Dağcılık'tan '81 ilde 81 Zirve' tırmanışı

Güncelleme Tarihi:

Kale Dağcılıktan 81 ilde 81 Zirve tırmanışı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 13, 2017 10:46

Kale Dağcılık'tan '81 ilde 81 Zirve' tırmanışı

Haberin Devamı

Erhan GÖĞEM/KIRIKKALE, (DHA)- KIRIKKALE Kale Dağcılık Kulübü üyeleri, '81 ilde 81 Zirve' projesinin ilk ayağını Kırşehir Yağmurlu ve Baran Dağı'na yürüyerek başlattı. Kulüp Başkanı Metin Atun, her biri birer Türkiye sevdalıları olan dağcılarla birlikte böyle bir proje başlatmalarının heyecanını yaşadıklarını söyledi.

Dağların, sağlık ve huzur vermesinin yanı sıra birleştirici özelliğinin de bulunduğunu belirten Metin Atun, "Bu projeyle güzel Türkiye'mizin her bölgesindeki gizemli ve en güzel yörelerini keşfetme fırsatını yakalamış olacağız. İçinde insan, sevgisi ve dostluk aşklarıyla ilgili en güzel mısralara yer veren Kırşehirli Türk Halk müziğinin büyük üstadı, bozkırın tezenesi Neşet Ertaş'ın 'Gönül Dağı Yağmur Yağmur Boran Olunca’ türküsünde yer alan, 'Kalpten Kalbe Bir Yol Vardır görülmez' dizilerinde olduğu üzere bizler de 'dağlardan dağlara yol var', diyerek aynı zamanda komşu vilayet olan Kırşehir'in az bilinen ve en yüksek zirvesi olan Yağmurlu ve Baran dağlarından projemizi başlattık" dedi.

İlk tırmanışlarında 22 dağcının yer aldığını belirten Atun, kamp yeri olarak Kırşehir-Kaman İlçesi-Çağırkan köyünü seçtiklerini söyledi. Atun, İki kardeş dağ olan Baran ve Yağmurlu dağlarının Çağırkan kasabasından başlayıp, kuzey-güney doğrultusunda 30 kilometrelik bir mesafe kat ederek Kırşehir merkezine kadar uzandığını belirtirken, "Yükseltisi çok fazla olmamasına rağmen zemin tamamen karla kaplıydı. Tırmanış, çanak dediğimiz dağcıları kucaklayan üç dağın arasından başladı. Zaman zaman, 80 santimi aşan karla mücadele eden dağcılarımız, bazı bölümlerde dik kayalıklarla mücadele etmek zorunda kaldı, Zirveye ulaştığımız için mutluyuz" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!