‘Kale çalışması 2 aya bitecek’

Güncelleme Tarihi:

‘Kale çalışması 2 aya bitecek’
Oluşturulma Tarihi: Ocak 20, 2017 16:59

Ulus Tarihi Kent Merkezi Yenileme Alanı Projesi' kapsamında Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen 'Ankara Kalesi Önü Meydan Düzenlemesi' çalışmaları, hava koşullarının uygun gitmesi halinde 2 ay içinde tamamlanacağı belirtildi.

Haberin Devamı

 

Kültür ve Tabiat Varlıkları Dairesi Başkanı Akarpınar Üstün, meydandaki çalışmalarının devam ettiğini belirterek, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın talebi üzerine projede yenileme yapıldığını, bu nedenle de gecikmeler yaşandığını söyledi. Çalışmalar kapsamında, Kale önündeki 4 bin metrekarelik alanın zeminin yenileneceğini ve tarihi dokuya uygun bir meydan düzenlemesi yapıldığını kaydeden Üstün, “Düzenlemelerimiz tamamlandığında, bölge yine eski cazibesine ve güzelliğine kavuşacak. Ankara'nın simgesi olan Kale, turizmin gözbebeği olacak" dedi. 

BÖLGE TRAFİĞİNE DÖZENLEME

Kale'de araç ve yaya trafiğinin rahatlaması için de düzenlemeler yapıldığını kaydederek, çalışmaları şöyle sıraladı:
"Proje kapsamında, bölgedeki trafik düzenlemesi yeniden ele alınacak. Yaya öncelikli bir proje üzerinde çalışıyoruz. Kaldırılan 8 kuruyemiş dükkanı ve taksi durağı, meydandaki yaya ve araç trafiğini etkilemeyecek şekilde taşınacak. Yenihayat İlkokulu karşısındaki eski pazar yerine yapılacak 41 araçlık otopark, en kısa sürede Ankaralılara hizmet vermeye başlayacak."

BAKMADAN GEÇME!