Kaldırım taşlı soyguncular

Güncelleme Tarihi:

Kaldırım taşlı soyguncular
Oluşturulma Tarihi: Şubat 27, 2016 13:13

Çankaya ve Mamak’ta üç farklı işyerinin camlarını kaldırım taşı ile kıran maskeli soyguncular, yaklaşık 32 bin TL değerinde içki sigara ve elektronik eşya çaldı. Soygun anları işyerlerinin güvenlik kameralarınca görüntülendi.

Haberin Devamı

Başkent esnafı maskeli soyguncu tedirginliği yaşıyor. Çankaya ve Mamak’ta birbirine yakın zamanlarda kaldırım taşları ile camları kırılarak soyulan işyerlerinden 37 bin TL’lik malzeme çalındı. Mamak Mehmet Ali Altun Caddesi'ndeki bir kuruyemiş dükkanına gelen maskeli ve eldivenli 4 zanlı, güvenlik kamerası görüntülerine göre, kaldırım taşı ile camı kırkdıktan sonra dükkanda bulunan yaklaşık 15 bin TL değerindeki sigara ve içkileri yanlarında getirdikleri ekmek kasasına dolduruyor. Zanlılar, 4,5 dakika süren soygunun ardından kaçıyor.

ELEKTRONİK EŞYA ÇALDILAR

Çankaya’da, Ceyhun Atıf Kansu Caddesi’ndeki bir işyeri de benzer yöntemle soyuldu. Güvenlik kamerası tarafından saniye saniye kaydedilen olayda, zanlılar iş yerinin kapısını kaldırım taşıyla kırıyor. İçeride bulunan televizyonı ve oyun konsollarını bulundukları yerden sökerek otomobile götüren soyguncular, yaklaşık 5 dakika sonra olay yerinden ayrılıyor. Polisin ifadesine başvurduğu işyeri sahibi, “Kaldırım taşıyla kapıyı kırıp girmişler. Televizyon ve oyun konsollarını almışlar. 12 bin TL civarında zarar var. Hırsızların bir an önce yakalanmasını istiyorum” diye konuştu.

Haberin Devamı

KAPIYI KIRARAK GİRDİLER

Aynı saatlerde, Ceyhun Atuf Kansu Caddesi’nin yakınında bulunan Cevizlidere Caddesi’ndeki bir kuruyemiş dükkanı da soyuldu. Kepengi aralayan zanlılar, cam kapıyı kırıp dükkana girdi. Dükkandan çeşitli malzemeler alan zanlılar olay yerinden hızla uzaklaştı. Dükkan çalışanı 10 bin lira civarında zarar olduğunu ifade etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!