Kaldı tek maç

Arena' da gülen olmadı.

Haberin Devamı

Derbide 2-0 öne geçen Galatasaray, sahasında konuk ettiği Beşiktaş ile berabere kaldı. (2-2)

İlk yarı Galatasaray' ın net bir şekilde üstünlüğü ile geçti. Skoru bulan Cim Bom 3. golü ve hatta 4. golü de bulabilirdi. Trabzon' dan gelen gol haberleri de, Galatasaray' ın motivasyonu bir hayli bozdu. 2. devreye damgayı Tayfur hoca vurdu. Mustafa Pektemek' le beraber Holosko' yu sahaya sürerek hücumda Beşiktaş' ın etkisini arttırdı. Galatasaray 2-0'lık skoru korumak için geriye yaslanınca Beşiktaş' ın golleri peş peşe geldi. Mustafa Pektemek' in kaçırdığı kafayla kaçırdığı pozisyon geleceğin habercisi gibiydi.

Kaleci Cenk dün akşam maçın adamı oldu. Müthiş kurtarışlar yaptı. Fenerbahçe maçından sonra, Galatasaray maçında da yaptığı kurtarışlarla takımını sırtlayan isim oldu. Galatasaray' ın attığı ilk golde her ne kadar hatası varsa da, daha sonrasında çok iyi oynadı. Beşiktaşlı oyuncular ilk gole faul vardı gerekçesiyle itiraz ettiler, fakat pozisyonda en ufak bir müdahale yoktu. Hem Cenk' in hem de Ernst' in hatasıyla gol geldi. Melo antremanda bile böyle kolay gol atamaz. Almeida' nın kendi kalesine attığı gole, Ufaluji de kendi kalesine gol atarak jest yaptı. Holosko' nun attığı golde Quaresma' nın büyük katkısı vardı. Quaresma dün akşam çok iyi değildi belki ama iyiye yakın oynadı. Quaresma 2 maçtır defansa bile yardım ediyor. Son haftalarda ki görüntüsü ile kendine iyi bir pazar yarattı.

Haberin Devamı

Maçı Tv' den izleyenler dün akşam maçın sonlarını göremediler. Yakılan onlarca meşale malesef görüşü yok etti. Herşey iyi ve güzel de, o kadar meşaleyi içeriye nasıl soktular ? Dün akşam oynanan 2 maç içinde bakalım PFDK ne gibi bir karar verecek. Fenerbahçe - Beşiktaş maçında sahaya adam giriyor, dakikalarca küfür ediliyor ve sadece 50 bin tl para cezası veriliyor ise, dün akşam ki olaylarada para cezası verirlerse hiç de şaşırmam.

Şampiyonluk son haftaya kaldı. Kadıköy' de haftaya belki de son yılların en stresli, en zevkli mücadelesi verilecek. Galatasaray' a 1 puan bile yetecek. Fenerbahçe' nin kazanmaktan başka şansı yok. Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi için sahasında Trabzonspor' u konuk edecek.

Haberin Devamı

Dikkat***
Her iki maça atanacak hakemler mutlaka iyi seçilmeli. Bu maçların dönüşü yok. Bir hakem hatası tüm sezonun emeğini boşa çıkarabilir. Galatasaray ve Trabzon maçlarının hakemleri malesef yine sınıfta kaldılar. Beşiktaş' a leblebi kart çıkarmaya devam ediyorlar. Dün akşam çıkan 7 sarı karta tekrar bakınız. Bir çoğu doğru karar ama aynı pozisyonda Beşiktaş' a verdiği kartı hakem neden Galatasaraylı oyunculara gösteremedi ? Zokora, Emre Belözoğlu' nu maç bitimine kadar sahada dövdü, öldürdü ama maçı sarı kartla tamamladı. İnanın ilkokul çağındaki bir çocuğumuzu maça hakem tayin etseydik, Zokora' yı net bir şekilde oyundan atardı. Şimdi iş MHK' de. Hakemlerin hangi takımları tuttuğunu bilmeyen yoktur. Özellikle MHK içerisinde net bir şekilde bilindiğini düşünüyorum. Her iki maçı da, ADİL bir şekilde yönetebilecek hakemlerin atanmasını istiyoruz. Yapamazsanız vay halinize.


 

Yazarın Tüm Yazıları