Kalbinizin istediğini yiyin

Güncelleme Tarihi:

Kalbinizin istediğini yiyin
Oluşturulma Tarihi: Eylül 06, 2016 20:49

Türk Kardiyoloji Derneği’nin ücretsiz ulaşılabilen yeni kitabında, sağlıklı bilgiler ile sağlıklı yemek tarifleri var.

Haberin Devamı

Türk Kardiyoloji Derneği, kalp dostu beslenme için hastalara yönelik bir kitap hazırladı. 15 bin basılan, içinde sağlık bilgilerinin yanı sıra yemek tarifleri de bulunan “Kalp Dostu Yemek Tarifleri” kitabı, kardiyologlar tarafından hastalara ücretsiz olarak dağıtılacak. Ayrıca www.kalbinidinlesen.com adresinden ücretsiz ulaşılabilecek kitapla ilgili konuşan Türk Kardiyoloji Derneği Başkanı Prof. Dr. Mahmut Şahin ne tür beslenmenin sağlıklı olduğu ve kalp-damar hastalıklarını önleyeceği konusunda büyük bir bilgi kirliliği olduğunu söyledi. Kalp ve damar hastalıkları, endokrinoloji ve metabolizma, beslenme uzmanı ve yemek blog’u yazarı tarafından hazırlanan kitapta, kalp sağlığıyla ilgili önerilerden bazıları şöyle: Tuz tüketimini günde 5 gramın altında tutun. Günde 2-3 porsiyon (200 gram) meyve tüketin. Günde 2-3 porsiyon (200 gram) sebze tüketin. Haftada 1-2 kez balık tüketin. Bu öğünlerden biri yağlı balıklardan oluşmalı. Günde en fazla 30  gram tuzsuz ve yağda kavrulmuş kuruyemiş tüketilebilir. Trans yağ ve katı margarinlerin ve bunları içeren pastane ürünlerinden kaçının. Doymuş yağlar toplam enerji alımının yüzde 10 altında olmalı. Doymamış yağlarla değiştirilmeli. Şekerli ve alkollü içeceklerden kuzak durun. Sağlıklı beslenenlerin ek diyet takviyelerine ihtiyacı yok.  Sigara içmeyin, hareketli bir yaşam sürün.

Haberin Devamı

BİTKİSEL YAĞLARI TERCİH EDİN

Türk Kardiyoloji Derneği Lipit Çalışma Grubu Başkanı Prof. Dr. Merak Kayıkçıoğlu, kalp ve damar hastalığı, diyabet, tansiyon yüksekliği olanların riski azaltmak için, başta kötü kolesterol olmak üzere kan yağlarını mutlaka düşürmeleri gerektiğini söyledi. Tamamen yağsız besinlerin önerilmediğini ancak katı ve hayvansal yağların azaltılması gerektiğini belirten Prof. Dr. Kayıkçıoğlu, “Hayvansal yağlar yerine zeytinyağı, soya, ayçiçek vb. sıvı bitkisel yağlar tercih edilmeli” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!