Kalbimize gömdük

Güncelleme Tarihi:

Kalbimize gömdük
Oluşturulma Tarihi: Şubat 20, 2016 00:52

Türkiye, Ankara’da şehit olan 28 kişiyi gözyaşlarıyla uğurladı. Ankara Kocatepe Camisi’nde devlet ve hükümet yetkililerinin de katıldığı 8 şehide veda töreninde Sedat Durğun’un kızı Şimal, “Babacığım her gece rüyama gel. Gittiğin yerde çok mutlu ol” diye dua etti. Yıldız Demirtaş’ın, annesini kaybettikten sonra en büyük korkusu çocuklarını öksüz bırakmaktı. Demirtaş, annesinin mezarının üstüne defnedildi...

Haberin Devamı

BAŞKENT, 17 Şubat’taki canlı bomba saldırısında hayatını kaybeden şehitlerini gözyaşlarıyla uğurladı. İlk tören Gülhane Askeri Tıp Akademisi’nde (GATA) yapıldı. 28 terör kurbanından bazıları Ankara’da bazıları başka illerde toprağa verildi.

Kalbimize gömdük


Kocatepe Camisi’ndeki törende Mustafa Haliloğlu, Figen Gündüz, Meryem Yılmaztürk, Güner Altınok, Fatma Berna Atmaca ve Sedat Durğun ile astsubaylar İbrahim Baran ve Ertan Akgül’ü uğurlamak için yakınları, mesai arkadaşları, devlet protokolü bir aradaydı.



Kocatepe Camisi’nin avlusu hınca hınç doldu. Sedat Durğun’un kızı, ellerini açarak ettiği, “Babacığım her gece rüyama gel. Beni hiç yalnız bırakma. Gittiğin yerde çok rahat et, mutlu ol” duasıyla babasını uğurladı. Durğun’un eşi ise “Bana telefon açtın, ‘geliyorum’ dedin, sana yemek yapmıştım, eve gelmek için çıktığın yolda bak ne oldu? Daha çocuklarımıza doyamadan gittin” diyerek ağladı. Şehit Durğun’un, 2 yaşındaki oğlu Muhammed’in 1 hafta sonraki doğum günü kutlaması için balıklı pasta siparişi verdiği öğrenildi.

GÖZÜN ARKADA KALMASIN
Mustafa Haliloğlu’nun tekerlekli sandalyeyle cenazeye gelebilen babası Ömer ise “Ben sana canımı verseydim” diyerek evladını toprağa vermenin acısını yaşadı. Haliloğlu’nun oğlu da dedesinin dizinin dibinde ağladı.

Bazı şehit yakınları, naaşların cenaze araçlarına alınması sırasında kırmızı karanfiller attı, “Aşkım gözün arkada kalmasın”, “Annen sana kurban olsun”, “Cennet bahçelerinde dolaş, sen merak etme” diyerek yakınlarını uğurladı. Güner Altınok’un eşi, konvoydaki araca sarılarak, “Nereye gidiyorsun, sensiz ne yaparım” diyerek ağladı.

Kalbimize gömdük


ANNESİNİN KOYNUNA...
Milli Savunma Bakanlığı sivil personeli kimya mühendisi Yıldız Demirtaş’ın (50) lise son sınıf öğrencisi Mertcan ve Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde okuyan Elifcan adlı iki çocuğu vardı. Annesini ve babasını 2011 yılında bir ay arayla kaybettikten sonra, en büyük korkusu kendi çocuklarının da öksüz kalmasıydı. Olay günü servise bindiğinde en son kızı Elifcan ile konuşmuştu. Patlama haberini alan ailesi, önce hastanelere daha sonra Adli Tıp Kurumu’na koştu. Kimliği, kızı Elifcan’dan alınan DNA örneğiyle tespit edildi. Yıldız Demirtaş dün Ankara Karşıyaka Mezarlığı’nda, vasiyeti üzerine, annesinin mezarının üstünde defnedildi.

Kalbimize gömdük


Deniz Astsubay Kıdemli Başçavuş Cüneyt Sertel, Ankara Polatlı’da son yolculuğuna uğurlandı. Sertel’in naaşı, GATA’da düzenlenen törenin ardından önce Polatlı’daki babaevine götürüldü. Polatlı Çarşı Camisi’ndeki törende şehidin eşi Serap Sertel, Türk bayrağına sarılı tabuta sarılarak uzun süre gözyaşı döktü. Şehidin eşi ile kızları Zeynep ve Ceren’i, askeri yetkililer sakinleştirmeye çalıştı. Törende, teröre tepki gösteren vatandaşlardan biri “Bu çocukları şehit edenler hesap verecek” diye seslendi. Cenaze namazına katılanlar, cami bahçesine sığmadı. Çok sayıda kişi Ankara Caddesi’nde de namaz kıldı. Sertel, Polatlı Şehitliği’nde toprağa verildi.

Kalbimize gömdük


EŞİ O GÜN İSTANBUL’DAYDI
Sivil memur Fevziye Kayiş (42) evli ve iki çocuk annesiydi. Eşi Osman Kayiş ile yaklaşık 17 yıldır Milli Savunma Bakanlığı’nda sivil personel olarak görev yapıyordu. Terör saldırısının yaşandığı gün eşi Osman Kayış, İstanbul’da başka bir görevdeydi. Ankara Adli Tıp Kurumu’ndaki kimlik tespitinin ardından cenazesi dün konvoy eşliğinde Çorum’a götürüldü. Türk bayrağına sarılı naaşı, Bahçelievler Mahallesi’ndeki babaevi ve Üçtutlar Mahallesi’ndeki kayınpederinin evine götürülerek helallik alındı. Kayiş, cenaze töreninin ardından Ulumezar’da toprağa verildi.

BABA ACISINI YAŞAMIŞTI
Hava Kuvvetleri Komutanlığı’nda sivil memur olarak çalışan Filiz Koçak (46) bekardı. Bir süre önce babasını kaybetmişti. Mesai çıkışı Merasim Sokak’ta askeri servis araçlarının geçişi sırasında meydana gelen patlamada can verdi. Ankara Şereflikoçhisar’daki töreninde Filiz Koçak’ın cenazesi alana getirildiğinde kız kardeşi Deniz Koçak ve teyzesi tabuta sarılarak gözyaşı döktü. Anne Meliha Koçak ve dede Tahsin Koçak, cenaze töreninin yapılacağı yere ambulansla getirildi. Ayakta durmakta zorlanan anne, tekerlekli sandalye ile katıldığı törende kızını gözyaşlarıyla uğurladı.

Kalbimize gömdük


‘BÖYLE DEVLET OLMAZ’
Törende AK Parti Ankara Milletvekili Ali Babacan, Koçak’ın ailesinin yanına giderek taziyede bulundu. Koçak’ın annesi Meliha Koçak, Babacan’a “Aldılar götürdüler. Böyle devlet olmaz. Gitti yavrum ya ülkeye düzen versinler. Kuzularımız her gün bir bir gidiyor böyle olmaz ya” tepkisini gösterdi. Babacan da bunun üzerinde “Başımız sağolsun cümleten” diyerek ailenin yanından uzaklaştı.

BULUP CEZALANDIRIN
Şehit Hava İstihkam Kıdemli Başçavuş Erkan Tümer’in (44) cenazesi, Uşak’ta defnedildi. Banaz ilçesi Banazköy’deki evde helallik alınırken annesi Hatice Tümer, oğlunun tabutuna sarılarak ağladı. Törene Ankara’dan gelen Hava Tuğgeneral Fikri Özgür, şehit annesini, sarılarak teselli etmeye çalıştı. Anne Tümer, Tuğgeneral Özgür’den oğlunu şehit edenlerin cezalandırılmasını istedi.

‘SİNDİRECEĞİMİZ TABLO DEĞİL’
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara’daki saldırıda yaralananları GATA’da ziyaret etti. Kılıçdaroğlu, şunları söyledi: “Neden bu tablolar ortaya çıkıyor, neden önlem zamanında alınmıyor, istihbarat zaafiyeti olduğu söyleniyor. Bütün bu ölümlerden bir siyasal sorumlu çıkarmamız lazım. Ülkeyi yönetenler en azından bunun sorumluluğunu üstlenebilmeli, sorumluluğun gereğini yerine getirebilmeli. Yazık günah bu insanlara, bu tabloya. Bu tablo içimize sindireceğimiz bir tablo değil.”

BÖYLE Mİ GÖNDERDİM?
HAVA Kuvvetleri Komutanlığı sivil memuru Ayşegül Pürnek, dün memleketi Kayseri’nin ilk kadın şehidi olarak uğurlandı. Tabutuna duvak örtülen Ayşegül Pürnek Kalemkırdı Camisi’nde kılınan cenaze namazının ardından Garnizon Şehitliği’nde toprağa verilirken anne Gülay Pürnek, “Kızım beni bırakıp nereye gidiyorsun” diye feryat etti.  

Patlamada şehit olan er Ali Öztaş memleketi Adana’dan uğurlandı. Öztaş’ın yakınları gözyaşlarına boğulurken, teyzesi Miyeser Öztaş, “Yavrum seni böyle mi gönderdim?”diye ağıt yaktı. Ali Öztaş, Sabancı Merkez Camisi’nde kılınan cenaze namazının ardından, Kabasakal Mezarlığı’nda toprağa verildi.  

BABAYA VEDA
ASTSUBAY Başçavuş Eren Ördek dün İzmir’de binlerce kişinin katıldığı törenle uğurlanırken geride hazin bir hikâye bıraktı. Aile Ağrılıydı, İzmir’e göç etmişti. Baba Nezir Ördek 6 yıl önce kanserden ölmüştü. Eren Ördek Aksaz Deniz Üs Komutanlığı’nda görev yaparken 4 ay önce Ankara’ya tayini çıkmıştı. Aynı tarihte kredi çekip annesine ev almıştı. Dün Türk bayrağı asılı o evin önüne son kez götürüldü. Ardından Bostanlı Beşikcioğlu Camisi’nden, Diyarbakır’daki PKK saldırısında şehit düşen Astsubay Başçavuş Halit Zilani Çelik’le birlikte uğurlandı. Tabuta sarılan eşi Gülden, “Beni yalnız bırakma” diye bağırırken 3 yaşındaki kızı Ceren de babasına el salladı.

Kalbimize gömdük


ANKARA ŞEHİTLERİ

Astsubay Kıdemli Çavuş Feyyaz İlhan, Astsubay Üstçavuş Uğur Fetih Özdemir, Astsubay Başçavuş Mehmet Kutlu, Deniz Astsubay Başçavuş Eren Ördek, Astsubay Kıdemli Başçavuş Erkan Tümer, Hava Radar Kıdemli Başçavuş Mehmet Yener, Hava İstihbarat Astsubay Recep Gülen, Hava Savunma Astsubay Üstçavuş Mehmet Koray Pınar, Hava Astsubay Kıdemli Başçavuş Ertan Akgül, Deniz Astsubay Kıdemli Başçavuş Cüneyt Sertel, İkmal Kıdemli Başçavuş İbrahim Baran, Er Ali Öztaş, Sivil Memur Ayşegül Pürnek, Sivil memur Sedat Durğun, Sivil memur Mustafa Haliloğlu, Sivil memur Meryem Yılmaztürk, Sivil memur Mustafa Küçük, Sivil memur Özgür Orçun Munyas, Sivil memur Figen Gündüz, Sivil memur Fevziye Kayış, Sivil memur Güner Altınok, Sivil memur Filiz Koçak, Sivil memur Yıldız Demirtaş, Sivil memur Muammer Kosacı, Tarım TV muhabiri Gülşen Yıldız, Vakıfbank çalışanı Fatma Berna Atmaca, İşçi Mevlüt Öksüzoğlu, İşçi Cumali Akman.

BAKMADAN GEÇME!