GeriSeyahat Kalbi Ege'de kalanlara deniz gören 6 mekan
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Kalbi Ege'de kalanlara deniz gören 6 mekan

Kalbi Ege'de kalanlara deniz gören 6 mekan

Bu yaz Ege'ye gidemedim diye üzülmeyin! İşte kendinizi Ege'de hissedebileceğiniz birbirinden güzel 6 mekan önerisi...

İstanbullu'nun yaz aşkı kuşkusuz Ege'dir. Her daim emekli olup yerleşme planları yapılan, bahçeli ev hayalleri kurulan Ege... Yeryüzündeki cenneti sunan Ege, bütün kış tatil hayali kuranların aklının bir köşesindedir. Ancak gidemeyenlere de İstanbul'da Ege esintisi hissedebilecekleri yerler imdada yetişiyor. İşte İstanbul'da Ege hasreti çekenlere özel mekan önerileri:  

1. Kalpazankaya, Burgazada

Burgazada'da, İstanbul'un en enfes manzalarından birine sahip restoran aynı zamanda adada olmasıyla Ege hasretini biraz daha gideriyor. Zengin deniz mamulleriyle konuklarının damak zevkine de hitap ediyor. Fiyatlar ise kişi başı ortalama 30 ila 50 tl arasında değişiyor.

Kalbi Egede kalanlara deniz gören 6 mekan

2. Ayder Balık, Rumelikavağı

Rumelikavağı'nı bilen bilir. İstanbul'un en özel semtlerinden biridir. Manzarası, havası bambaşkadır. Ayder Balık da Rumelikavağı'nın en güzel yerlerinden birine kurulmuş bir balık lokantası. Taze ve leziz balıklarının yanı sıra kahvaltısı da beğenilen mekan özellikle çok rüzgarlı olmayan günlerde iskele üzerindeki masalarına oturularak hoş saatler geçirmek için ideal. Fiyatlar ise kişi başı ortalama 50 ila 100 tl arasında.

Kalbi Egede kalanlara deniz gören 6 mekan

3. Deniz Yıldızı Restaurant, Çengelköy

Çengelköy'ün eşsiz boğaz manzarasına kurulmuş mekan adından da anlaşılacağı gibi deniz mahsulleri üstüne. Fakat sadece yemek yemek için değil bir şeyler içip manzarayı izlemek için bile gitmeye değer. Fiyatlar ise kişi başı ortalama 100-130 tl civarı.

Kalbi Egede kalanlara deniz gören 6 mekan

4. Lacivert Restaurant, Anadolu Hisarı

Boğazın iki kardeşi Rumeli ve Anadolu Hisarı belki de en güzel manzaralara sahip yerlerdir. Lacivert Restaurant da size bu enfes manzarayı, geniş bir mutfağı ve kaliteli hizmeti sunuyor. Fiyatlar kişi başı ortalama 150 tl civarı.

Kalbi Egede kalanlara deniz gören 6 mekan

5. Ali Ocakbaşı, Karaköy

Diğerlerine nazaran şehir manzarası ile öne çıkan Ali Ocakbaşı adından belli olduğu gibi kebap ve pide türü yemekleriyle ünlü. İstanbul'un bütün keşmekeşinin içinde böyle bir mekanda oturmak gerçek bir ayrıcalık. Fiyatlar ise kişi başı ortalama 60 ila 90 tl arası.

6. Kız Kulesi, Salacak

Masallara konu olmuş, İstanbul'un en önemli simgelerinden Kız Kulesi aynı zamanda içinde bir restaurant bulunduruyor. Birçok farklı mutfaktan lezzeti içinde barındıran restaurant, İstanbul'un iki yakasının ortasında enfes manzarası ile kendine yer buluyor. Mekan aynı zamanda romantik atmosferiyle evlenme tekliflerine şahitlik ediyor. Fiyatlar ise kişi başı ortalama 200 liraya kadar çıkabiliyor.

Kalbi Egede kalanlara deniz gören 6 mekan

False