Kalbi delik askere laparoskopik müdahale

Güncelleme Tarihi:

Kalbi delik askere laparoskopik müdahale
Oluşturulma Tarihi: Eylül 01, 2017 11:27

Kalbi delik askere laparoskopik müdahale

Haberin Devamı

 

Mehmet ERÇAKIR/ISPARTA, (DHA)- ISPARTA'da, vatani görevini yapan 20 yaşındaki Muhammed Raşit Gökan'ın delik kalbi Prof. Dr. Erdoğan İbrişim ve ekibi tarafından 3 saat süren operasyonla dikildi.
Isparta'da vatani görevi yaparken rahatsızlığı nedeniyle Süleyman Demirel Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'ne sevk edilen er yaşındaki Muhammed Raşit Gökan'ın kalbinin delik olduğu belirlendi.  Muhammed Raşit Gökan, SDÜ Tıp Fakültesi Kalp Damar Cerrahisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi ve Cerrahi Bölümler Başkanı Prof. Dr. Erdoğan İbrişim tarafından ameliyata alındı. 3 saat süren operasyonla hastanın iman tahtası kesilmeden laparoskopik yöntemle müdahale edilerek kalptaki delik kapatıldı.
Bu tür bir operasyonu Isparta'da ilk kez yaptıklarını belirten Prof. Dr. İbrişim, “Isparta İç Güvenlik  Eğitim Tatbikat Merkez Komutanlığı'nda vatani görevini yapan hastamız antryal septal defekt yani kalbindeki delik şikayetiyle bize geldi. İman tahtasını kesmeden sağ meme altından kaburgaların arasından girilerek mini bir kesiyle delik kalbi diktik. Hastamızın sağlık durumu oldukça iyi" diye konuştu.
Muhammed Raşit Gökan'ın daha önce ağabeyi ve ablasının da aynı şikayet nedeniyle ameliyat oldukları kaydedildi. Sağlık durumu iyi olan Muhammed Raşit Gökan, gelecek hafta taburcu olacak.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!