Kakaolu Beyazıt muhallebisi

Süt ve tozşeker orta boy bir tencereye koyulur. Un ve kakao ilave edilip kısık ateşte, sürekli karıştırılarak kaynayıncaya kadar pişirilir.

Haberin Devamı

Muhallebi kıvamına gelip kaynamaya başlayınca ocaktan alınır.
Henüz sıcak haldeyken  vanilya, yumurta sarıları ve tereyağı ilave edilir. Mikserin yüksek devriyle en az 2-3 dakika kadar çırpılır.
Muhallebi kup bardaklarına ya da kaselere paylaştırılıp buzdolabında bekletilir. Hindistancevizi. fındık, badem ve gofretle süslenerek servise sunulur.

Tasarruf etmek zor değil

Hayatımızı sürdürmek için gerekli olan besin miktarını sağladıktan sonra düşünürüz, bu besini sağlayacağımız gıda maddesinin ne olacağını.
Diyeceğim o ki; et de bir protein kaynağı, soya fasulyesi de. Hangisini yiyeceğimizi belirleyen etkenlerden biri de maddi olanaklarımız. Yyi beslenip sağlıklı ve kalitesi yüksek bir yaşam sürmenin temel koşulu, cebimizde yeterli miktarda para olması.
Ancak hangi gıda maddesinin vücudumuzda ne iş gördüğünü, neyin yerine ne yiyebileceğimizi bilmek ve bütün bu bildiklerimiz doğrultusunda kendimize bir beslenme diyeti uygulamak çok önemli.
Alışverişe çıkmadan önce bir ihtiyaç listesi yapmak ve bu sayede ihtiyacımız olmayan şeyleri sırf market raflarında bulundukları için almamak, alırken son kullanma tarihlerine bakmak ve mümkünse küçük bir fiyat araştırması yapmak bütçemize katkıda bulunacaktır.
Ayrıca elimizde bulunan malzemeleri ziyan etmemek de mutfakta ekonomiyi düzeltecek olan faktörlerden biri.
Örneğin, havucu sonuna kadar rendelemek, peyniri kapaklı bir kapta saklayarak sararmasını engellemek ya da malzemenin gerektiği kadarını paketinden çıkarmak basit ama çok etkili yöntemler.
Evinizde olan malzemeyle en güzel yemekleri yapmak da biraz araştırmayla mümkün olabilir. Biraz kitap karıştırmakla ya da yapacağınız yemek üzerinde biraz düşünmekle mutfak parasının ne kadar ekonomik kullanılabileceğini göreceksiniz.

Haberin Devamı

5 su bardağı süt
6 yemek kaşığı tozşeker
2 tepeleme yemek kaşığı un
3 tepeleme yemek kaşığı kakao
1 paket vanilya
1 adet yumurtanın sarısı
50 gr tereyağı
(taze kaymak kullanılması özellikle önerilir)

Yazarın Tüm Yazıları