Kahveye aroma ekledi ciroyu üçe katladı

Hürriyet Haber
13 Ekim 2008 - 20:48Son Güncelleme : 13 Ekim 2008 - 20:48

izmir’in tarihi Kemeraltı Çarşısı’nda dededen kalma kuru kahvecilik mesleğini yürüten İlyas Gönen, ithal aromalı kahvelerle rekabet edebilmek için yaptığı ürün geliştirme çalışmasıyla cirosunu üçe katlamayı başardı. Gönen, 1939 yılından beri kurukahvecilik yaptığını belirterek, gençlerin Türk kahvesine talebinin 2000’li yıllarda azalmaya başladığını, söyledi. Aklına ’Türk kahvesine neden aroma uygulanmasın’ fikrinin geldiğini söyleyen İlyas Gönen, "Uygun karışım için 3 yıl çalıştım. Karışım makinesini de kendim ürettim. İlk denemeleri sakızlı Türk kahvesi ile tamamladım. Ürünü piyasaya sunduğumda arkadaşlar benimle dalga geçti. Geleneksel bir tada aroma katılması fikri ilk etapta sıcak gelmedi. Çikolatalı, sütlü, bademli çeşitler de geliştirdim. İnsan sağlığına faydalı bazı baharatları da denedim. Kakula ve muskat gibi çeşitler geliştirdim. Çeşme ve Alaçatı’daki kafelerde turistlerin beğenisine sunuldu. Şimdi normal kahveden çok aromalı kahve satar hale geldik."
Etiketler:


    EN ÇOK OKUNANLAR

      Sayfa Başı