Paylaş
Sizinle hemen sohbet etmeye başlayacaklar, geçmişle ilgili yüzlerce anıyı hemen anlatacaklardır. Bu muhteşem sohbet sırasında önünüze hemen menengiç kahvesi gelecektir. İspanyol tarzı avizeler, duvarlarda asılı duran şiirler, resimler, kahvenin piştiği köz ocakları sizi mest edecektir.
Buranın kendine has atmosferi, ritüelleri, nargile adabı, müdavimlik geleneği sizi hemen içine çekecektir. Çarşı esnafı ve vatandaş için adeta psikolojik danışma merkezi işlevi gören Tahmis’te tek bir kahve içimiyle rehabilite olup mutluluktan uçabiliyorsunuz. Sohbetin yanı sıra saat 13.00 gibi başlayan canlı müzik, taş plak ve fasıl dinletileri, ramazanda yapılan Karagöz-Hacivat gösterileri ile tarihe ve müziğe doyabiliyorsunuz.
Yalnızca Tahmis’e gitmek ya da bir menengiç kahvesi içmek için bile Gaziantep’e gitmeye değer inanın.
Kek Pera Palas
Öncelikle keki hazırlamak için derin bir karıştırma kabına yumurtaları ve toz şekeri koyun. Mikserin yüksek devriyle en az 3-4 dakika çırpın.
Sonra, sıvıyağ ve ılık sütü ekleyerek 2-3 dakika daha çırpın.
Başka bir derin kapta kakao, un, kabartma tozu ve vanilyayı elinizle iyice harmanlayın.
Bu unlu karışımı yumurtalı harca aktarın ve 2-3 dakika daha çırpmaya devam ederek tüm malzemelerin birbiriyle iyice özleşmesini sağlayın.
Koyu boza kıvamındaki pürüzsüz kek hamurunu iyice yağladığınız ortası delik bir kek kalıbına aktarın.
Yaklaşık 5-10 dakika önceden 175 dereceye ayarlanmış fırında
35-40 dakika pişirin.
“Glazür” denilen sosu hazırlamak için, pudra şekeri ve ılık suyu iyice çırpın. Katı kıvamlı ve aynı zamanda akıcı olan bu sosu fırından çıkardığınız sıcak kekin üzerine gezdirin.
Fındıklı akide şekerlerini iyice döverek üzerine serpiştirin. Ilık ya da soğuk olarak servise sunun.
Malzeme listesi
- 4 adet yumurta (oda sıcaklığında)
- 1 su bardağı tozşeker
- 1 su bardağı sıvıyağ
- 1 su bardağı ılık süt
- 4-5 yemek kaşığı kakao
- 2 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Üzeri için;
- 8 yemek kaşığı pudraşekeri
- 3 yemek kaşığı ılık su
- 7-8 adet fındıklı akide şekeri
Paylaş