Kahta'da turistik alanlar temiz olacak

Güncelleme Tarihi:

Kahtada turistik alanlar temiz olacak
Oluşturulma Tarihi: Eylül 17, 2017 09:34

Kahta'da turistik alanlar temiz olacak

Haberin Devamı

Haci BOZKURT/KAHTA (Adıyaman), (DHA) - ADIYAMAN’ın Kahta İlçesi'nde, turistik  yerlerin ve  güzergahta bulunan köylerin çöplerinin toplanmasına başlandı.
İlçede bulunana tarihi yerlerden Cendere Köprüsü, Arsemia Kalesi ve Eskikahta Kalesi ve çevresi ile turistik güzergahta bulunan Burmapınar, Eskikahta, Damlacık, Koçtepe, Tütenocak, Narince, Karadut ve Salkımbağı köyleri ile Şahintepe Mezrasında çöpler toplanıyor. Çöplerin ortalığa atılmaması için alınan 285 çöp konteyneri köy ve turistik alanlara dağıtıldı.
Kahta Kaymakamı Ahmet Gazi Kaya, tarihi ve turistik alanların temiz bir çehreye kavuşturulması amacıyla hareket ettiklerini ve çöpleri toplamaya başladıklarını belirterek, "Program dahilinde haftanın yedi günü köylerimizde çöpler toplanacaktır. Bu hizmet genişletilerek diğer tüm köylerimizde de çöplerin toplanması için gayret göstereceğiz. Önemli bir turizm potansiyeline sahip olan ilçemizin daha iyi bir imaja kavuşması açısından önemli olan bu hizmetin gerçekleşmesinde emeği geçenlere teşekkür ediyoruz" dedi.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!