Kahta'da bin öğrenciye yardım

Güncelleme Tarihi:

Kahtada bin öğrenciye yardım
Oluşturulma Tarihi: Eylül 20, 2017 13:49

Kahta'da bin öğrenciye yardım

Haberin Devamı

Haci BOZKURT/KAHTA (Adıyaman), (DHA) - ADIYAMAN’ın Kahta ilçesinde Narinceliler Sosyal Yardımlaşma ve Kültür Derneği tarafından 4 köyde eğitim gören bin öğrenciye çanta, kırtasiye ve yardımcı kitap bağışında bulunuldu.
Narinceliler Derneği tarafından geleneksel hale getirilen ve 5'incisi gerçekleştirilen kırtasiye yardımında ilk ve ortaokul öğrencilerine çanta, defter ve yardımcı kaynak kitap gibi çeşitli malzemeler dağıtıldı.
İstanbul’dan Adıyaman’ın Kahta ilçesine gelen dernek başkanı Yavuz Uçar, 2017-2018 eğitim ve öğretim yılında, ilk üçe giren başarılı öğrencilere bisiklet verileceğini ve bu öğrencilere eğitim hayatı boyunca da burs bağlanacağı sözünü verdi.
Öğrencilere eğitim hayatında başarılı olmaları için çok kitap okumalarını tavsiye eden Yavuz Uçan, “Çocuklara ilk kırtasiye yardımımız 30 çantayla başladı. Geçen sene sadece engelli öğrencilerden oluşan 4 sınıfa yardım etmiştik. Bu yıl için de hepinize yardım edeceğimize söz vermiştik. Bu sene 3 bisiklet getirdik. Bunları 8'inci sınıflarda ilk 3’e girme başarısına ulaşanlara vereceğiz. 100 Soru bankası kitapları alındı. 850 tane de çanta getirdik. Köylerimizde okuyan yaklaşık bin öğrencinin eğitim masraflarını karşılamaya çalıştık. Derslerinize iyi çalışın. Bize vereceğiniz en güzel teşekkür, sene sonunda karnelerinizdeki notlarınızın başarısıdır" dedi.
Kahta Kaymakamı Ahmet Gazi Kaya da eğitime katkılarından dolayı dernek başkanı ve yöneticilerine teşekkür etti.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!