Kahramanmaraş'tan Azez'e 100 ton un

Güncelleme Tarihi:

Kahramanmaraştan Azeze 100 ton un
Oluşturulma Tarihi: Haziran 20, 2017 17:17

Kahramanmaraş'tan Azez'e 100 ton un

Haberin Devamı

Ömer KOÇ/KAHRAMANMARAŞ, (DHA) - TÜRKİYE Diyanet Vakfı Kahramanmaraş Şubesi, 'Üzerinde kardeşinin hakkı var' kampanyasıyla toplanan 4 TIR dolusu 100 ton un, düzenlenen  törenle Suriye'nin Azez kentine gönderildi.
Doğukent Camisi önünde düzenlenen törende konuşan İl Müftüsü Celal Sürgeç, iç savaşın devam ettiği Suriye'de halkın yaralarını bir nebze olsa sarmak için başlattıkları yardım çalışmaları kapsamında 100 ton un topladıklarını söyledi. Hayırseverlerin destekleriyle hazırlanan yardımların vakit kaybetmeden Suriyelilere teslim edileceği ifade eden Sürgeç, şöyle konuştu:
"Diyanet İşleri başkanlığımızın 'Her canın üzerinde kardeşinin hakkı vardır' temasından hareketle bu Ramazan'da özellikle mağdur olan, mazlum olan her insanın yanında yer almak ve yanında olmak için ve özellikle Fırat Kalkanı kapsamında bulunan illere yardım için un kampanyası düzenledik. Bu kampanyaya sağ olsun İlçe Müftülerimizin katkısıyla 4 TIR yüklendi. İnşallah bu TIR'ları mağdur insanlara buradan yapacağımız dualarla uğurluyoruz. Bizler Anadolu insanı, bu coğrafyanın insanı olarak hiç mazluma duyarsız kalamayız. Zaten bundan dolayı buraya Anadolu denilmiş. İnsan sıkıştığı zaman, daraldığı zaman nasıl ki, anasına sığınır ise bu coğrafyada içinde bulunduğumuz bu vatanımızda insanlığın anasıdır. Bizde ana olmanın gereğiyle kardeşlerimize el uzattık. Her canın üzerimizde hakkı vardır. O hak sahibine haklarını verelim diyoruz. Buradan 4 Tır 100 ton un yardımını Çocuklarımızın duasıyla gönderiyoruz."
Doğukent Camii Kuran Kursu öğrencilerinin de katıldığı törende Sürgeç'in konuşmasının ardından TIR'lar dualarla Kilis'e komşu Azez'e gönderildi.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!