Kahramanmaraş'ta yangın ve deprem tatbikatı

Güncelleme Tarihi:

Kahramanmaraşta yangın ve deprem tatbikatı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 22, 2017 17:26

Kahramanmaraş'ta yangın ve deprem tatbikatı

Haberin Devamı

Ömer KOÇ/ KAHRAMANMARAŞ, (DHA) - KAHRAMANMARAŞ'ta sağlık, kurtarma ve güvenlik görevlilerinin katılımıyla geniş kapsamlı yangın ve deprem tatbikatı düzenlendi.

Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı'nın organizesiyle İtfaiye Eğitim Merkezi'nde düzenlenen tatbikata; itfaiye, AFAD, UMKE, 112, ARMADAŞ, AKEDAŞ, AKMOD, jandarma, emniyet ve Orman Müdürlüğü'nden 200 görevli katıldı. Tatbikatta senaryo gereği bir tekstil fabrikasında çıkan yangına müdahale edildi. Ekipler taraftan alevlere müdahale edilirken, senaryo gereği fabrikada mahsur kalan işçiler ise, kurtarma ekipleri tarafından tahliye edildi. Çalışmalar sonunda yangın söndürülürken, mahsur kalan işçiler sağlık görevlilerinin ilk müdahalelerinin ardından hastanelere götürüldü. Bu sırada Kahramanmaraş'ın Karacasu bölgesinde 6.5 büyüklüğünde deprem meydana geldiği ihbarı üzerine ekipler bölgeye hareket etti.

AFAD ve UMKE ekipleri olmak üzere itfaiye ve AKMOD ekipleri, hep birlikte bina yıkıntıları içerisinde arama kurtarma çalışmalarına başladı. Enkazın altından çıkarılan yaralılar sağlık ekiplerine teslim edilirken, jandarma ekipleri de çevre güvenliğini sağladı. Çevik kuvvet polisleri ise enkaz altında kalan yaralıları çıkarmaya çalışan görevlilere müdahale etmeye çalışan yaralı yakınlarının enkaz alanına girmesine müsaade etmedi. Apartmanda mahsur kalan itfaiye eri ise kendi imkanları ile aşağıya inmeyi başardı.

KÜÇÜKÖNDER: BAŞARILI OLDU

İtfaiye Daire Başkanı Cahit Küçükönder, tatbikat sonunda bir değerlendirme yaparak şunları söyledi:

"Bugün ki tatbikatımıza da AFAD, UMKE, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Jandarma, İl Emniyet Müdürlüğümüz, AKMOD ve diğer sivil toplum kuruluşlarımız başta olmak üzere birçok kurum ve kuruluşların katılımı ile yerinde yangın, KBRN ve deprem arama kurtarma başta olmak üzere yine yüksek açı kurtarmada tatbikat yaptık ve başarıyla gerçekleşti. Ben bütün katılımcı arkadaşlarımıza ve tüm kuruluşlarımıza teşekkür ediyorum. İnşallah ilimizde hiçbir afet felaketi yaşanmaz bizde bu tatbikatları yapmak ve öğrenmekle kalırız. Biz Büyükşehir Belediyesi olarak sürekli farkındalığın arttırılması kentsel dönüşüm projeleriyle de devletimizin yaptığı çalışmalar inşallah vatandaşlarımız depremi en az zararla atlatmamızı sağlayacaktır."

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!