Kahramanmaraş'ta Turizm Platformu kuruluyor

Güncelleme Tarihi:

Kahramanmaraşta Turizm Platformu kuruluyor
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 18, 2017 13:22

Kahramanmaraş'ta Turizm Platformu kuruluyor

Haberin Devamı

Ömer KOÇ/KAHRAMANMARAŞ, (DHA) - KAHRAMANMARAŞ'ta bir grup otel yöneticisi, Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası (KMSTO) çatısı altında 'Turizm platformu' kurulması için Oda Başkanı Serdar Zabun ile bir araya geldi. Kentin görülmesi gereken birçok tarihi ve kültürel güzelliklerinin olduğunu belirten Zabun, kentin tanıtımı için oda olarak üzerlerine düşeni yapmaya hazır olduklarını söyledi.
Serdar Zabun, 2004 yılından itibaren hem turizmin gelişmesi ve ticarileşmesi hem de Kahramanmaraş'ı tanıtmak açısından 6 kişilik bir platform oluşturarak bir dizi çalışma yaptıklarını söyledi. Davet ettikleri TÜRSAB yetkililerine kentin turistik değer taşıyan bölgelerini ve eserlerini tanıttık ifade eden Zabun, Germenicia Antik Kenti'nin Kahramanmaraş için de büyük bir zenginlik söyledi. Zabun, şöyle devam etti:
"Roma dönemine ait olduğu tespit edilen Germenicia Antik Kenti mozaikleri, dünyanın sayılı kültür hazinelerinden birisi. Mutlaka bu hazineyi turizm sektörü temsilcilerine ve ziyaretçilerimize açmamız ve tanıtmamız gerek. Edebiyat Müzesi, Mutfak Müzesi, Bakırcılar Çarşısı, Demirciler Çarşısı ile Türkiye'nin en büyük ikinci Kapalı Çarşısı mutlaka görülmesi gereken yerler. Bu bölgeler turizm açısından çok daha aktif hale getirilebilir. Bu çarşılarda, turizm kültürünü, turiste nitelikli hizmet sunabilme kabiliyetini oluşturmamız gerek. Bu platformda inşallah turizm adına güzel şeyler yapacağız. Geçmişte şehrimiz kendi turizmini canlandırmaya çalıştı. Gelen konuklar için nitelikli konaklama tesisi bulunmuyordu. Bir fuar yapıldığında yeterli yatak sayımız yoktu. Şu an görüyorum ki, otellerimiz çoğalmış, altyapımız gelişmiş, öyle bir noktaya ulaşmışız ki, artık otellere müşteri arar hale gelmişiz. İl genelinde yatak sayımız 5 binlere yaklaşmış durumda. 42-43 hatta bu yılın sonuna kadar 46 belgeli otelin olacağını düşünüyoruz."
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!