Kahramanmaraş'ta; Tıp öğrencileri Hipokrat Yemini etti

Güncelleme Tarihi:

Kahramanmaraşta; Tıp öğrencileri Hipokrat Yemini etti
Oluşturulma Tarihi: Haziran 05, 2016 13:42

Kahramanmaraş'ta; Tıp öğrencileri Hipokrat Yemini etti

Haberin Devamı

Mücahit YOLCU/KAHRAMANMARAŞ, (DHA)- KAHRAMANMARAŞ Sütçü İmam Üniversitesi Tıp Fakültesi 13'üncü dönem öğrencileri, düzenlenen mezuniyet töreninde Hipokrat Yemini ederek doktorluğa ilk adımlarını attı.



Sütçü İmam Üniversitesi Tıp Fakültesi 13'üncü dönem mezunu 41 öğrenci için Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi Konferans Salonu’nda tören düzenlendi. Tıp Fakültesi’nin 6 yıllık eğitimin tamamını KSÜ bünyesinde tamamlayan öğrencilere seslenen Rektör Prof. Dr. Durmuş Deveci, 13'üncü dönem öğrencileri mezun etmekten gurur ve mutluluk duyduğunu ifade etti. Rektör Deveci, doktorluk mesleğine ilk adımlarını atan 13'üncü dönem mezunlarına iş ve meslek yaşamlarında başarılar dileyerek şunları söyledi:



"Sizlere son olarak birkaç öğütte bulunmak istiyorum. Size gelen evrakları okumadan imzalamayın. Vatandaşı kapıda bekletmeyin. Önemli konularda acele etmeyin, biraz düşünün. Ayaklarınız yere basmadan medyatik olmayın. Yolunuz ve bahtınız açık olsun, Allah'a emanet olun."



Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tufan Mert ise, genç doktorları tebrik ederek meslek yaşamlarında başarılar dileyerek, şöyle konuştu:



"Hiç de kolay olmayan bir süreç sonrasında mezun olan sevgili genç hekimler, bu günü bir bitiş olduğu kadar yeni bir başlangıç olarak kabul edin. Başlayacağınız yeni yolda asla yalnız yürümeyeceksiniz. Ne zaman ihtiyaç duyarsanız sizlerin yanınızda olduğumuzu bilmenizi istiyoruz. Sevgili gençler birazdan edeceğiniz Hipokrat yemini, sizlerin insanlık ile aranızda yapacağınız bir sözleşmedir. Hipokrat şöyle der; 'Tıp bir sanattır, hem de ondan insanlık sevgisinin kopamadığı çok zor bir sanat' insan sevgisi olmadan yapılamayacak bu sanatın icracısı olarak Hipokrat Andı’nı içerken vereceğiniz sözlerinizi hiçbir zaman unutmayın."



Törende Tıp Fakültesi 13'üncü dönem mezunları adına dönem birincisi Dr. Semra Coşkun konuşma yaparken, açılış konuşmalarının ardından öğrenciler Hipokrat Yemini ederek hekimlik mesleğine adım attı.



13'üncü dönem mezunlarına mezuniyet belgesi, ödül ve dönem yüzükleri protokol üyeleri ve Tıp Fakültesi öğretim üyeleri tarafından verildi. Tören öğrencilerin kep atması ve toplu fotoğraf çekiminin ardından verilen kokteyl ile son buldu.



FOTOĞRAFLI 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!