Kahramanmaraş'ta organ nakli konferansı

Güncelleme Tarihi:

Kahramanmaraşta organ nakli konferansı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 09, 2017 10:03

Kahramanmaraş'ta organ nakli konferansı

Haberin Devamı

Ömer KOÇ/KAHRAMANMARAŞ, (DHA) - KAHRAMANMARAŞ Büyükşehir Belediyesi, Organ Bağışı Haftası nedeniyle öğrencilere yönelik 'Organ nakli nedir?' konulu bir konferans düzenledi.
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Engelliler Şube Müdürlüğü ile Kahramanmaraş Böbrek ve Diyaliz Hastaları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından Türkoğlu İlçesi'nde 'Organ bağışı ile hayat bekleyenlerin hayatı olabilirsiniz' sloganıyla düzenlenen konferansa Prof. Dr. Fatih Yüzbaşıoğlu ve Nefroloji Uzmanı Dr. İsmail Yıldız konuşmacı olarak katıldı.
katıldı. 
Türkoğlu Misak-ı Milli Konferans Salonu'nda düzenlenen konferansın açılış konuşmasını yapan Engelliler Şube Müdürü Mehmet Fatih Akşam, organ bağışının önemine vurgu yapıp Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi'nin yaptığı hizmetleri anlattı. Akşam, "Organ bağışının, kan naklinden farkı yoktur. Hayat kurtarma anlamında, sağlıklı olan her organ bağışlanabilir.18 yaşını doldurmuş, doğru ile yanlışı ayırt edebilme yeteneğine sahip herkes, başta kalp olmak üzere, akciğer, böbrek, karaciğer ve pankreas gibi organlar; kalp kapağı, göz kornea tabakası, kas kemik iliği gibi dokuları bağışlayabilmekte ve bunlar günümüz tıp teknolojisinde nakledilebilmektedir" diye konuştu.
Daha sonra Nefroloji Uzmanı Dr. İsmail Yıldız ve Prof. Dr. Fatih Yüzbaşıoğlu, programa katılanları organ nakli hakkında bilgilendirdi. Türkoğlu Belediye Başkanvekili Ramazan Bozdoğan da programın sonunda konuşmacılara çiçek verip teşekkür etti.
FOTOĞRAFLI
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!