Kahramanmaraş'ta Meslek Tanıtım ve Kariyer Günü

Güncelleme Tarihi:

Kahramanmaraşta Meslek Tanıtım ve Kariyer Günü
Oluşturulma Tarihi: Kasım 10, 2016 18:02

Kahramanmaraş'ta Meslek Tanıtım ve Kariyer Günü

Haberin Devamı

 

Ömer KOÇ/ KAHRAMANMARAŞ, (DHA) - KAHRAMANMARAŞ Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürlüğü tarafından Meslek Tanıtım ve Kariyer Günü'nün 5'incisi Sütçü İmam Üniversitesi'nde (KSÜ) düzenlendi.

Cahit Zarifoğlu Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen Meslek Tanıtım ve Kariyer Günü, kariyer yaşamında önemli noktalara gelen isimlerle öğrencileri buluşturdu. İŞKUR İl Müdürü Ali Yüce, etkinliğin amacının öğrencileri, mezuniyetten önce iş hayatını tanımaları konusunda fayda sağlamak için kariyer sahibi isimlerle bir araya getirmek olduğunu söyledi.

Yüce'nin konuşmasının arından 'İş dünyasından başarı öyküleri' konulu panel düzenlendi. Moderatörlüğünü KSÜ Orman Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Özden Görücü'nün yaptığı panele konuşmacı olarak Milli Eğitim eski bakanlarından Prof. Dr. Mehmet Sağlam, Kahramanmaraş Ticaret Borsası Başkanı Ahmet Duran Balsuyu ve Eczacılar Odası Başkanı Bahtiyar Murat Aras katıldı.

Panelde ilk sözü alan Prof. Dr. Mehmet Sağlam, meslek seçimi ve kariyer planlamada aile ve yetişilen çevrenin önemli bir etkiye sahip olduğunun altını çizdi. İyi bir kariyer planı için içinde bulunulan toplumun çok iyi tanınması gerektiğine değinen Sağlam, "Meslek yaşamınızda başarı için hiç usanmadan, hiç bıkmadan ne kadar ileri gidebilirim fikrine kafanızda yer edindirmelisiniz. İçinde bulunduğunuz meslekte en iyi olmayı hedeflemelisiniz" şeklinde konuştu. Kendini geliştiren bireylerin hem özel sektörde hem de kamu sektöründe başarıya ulaşabileceğine dikkat çeken Sağlam, öğrencilere "Mesleğinizi dünyanın her yerinde yapabilecek kapasitede kendinizi geliştirin" diye konuştu.

Ahmet Duran Balsuyu ise ticaret ve meslek yaşamına ilişkin bilgiler verirken, özel sektörde sürdürülebilir kalite ve markalaşma konularında katılımcıları bilgilendirdi. Öğrencilere seslenen Balsuyu, meslek hayatında pozisyon değil iş odaklı çalışmalarının kariyerlerine olumlu yansıyacağını ifade etti. Sanayi alanında daha önemli noktalara gelmemiz gerektiğine değinen Balsuyu, "Biz dünyanın 2'inci en kaliteli pamuğunu üretmeye muvaffak olduk, sizlerden birincilik bekliyoruz. Bizim hedefimiz dünyanın ilk 10 ekonomisi arasında olmak, sizden beklentimiz ise birinci ülke olmayı hedeflemenizdir" dedi.

Eczacı Bahtiyar Murat Aras da kariyer yaşamına ilişkin bilgiler verirken, kariyer yaşamında başarıyı yakalamak için mücadele etmek gerektiğini söyledi. Sağlık sektörüne ilişkin değerlendirmelerde bulunan Aras, sağlık sektöründe çalışanların insan ilişkileri açısından çok özverili olmaları gerektiğini vurguladı.

Panelin sonunda Ali Yüce, konuşmacılara çeşitli hediyeler verdi.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!