Kahramanmaraş'ta 'Kızlar Okula, Kadınlar İşe' projesi

Güncelleme Tarihi:

Kahramanmaraşta Kızlar Okula, Kadınlar İşe projesi
Oluşturulma Tarihi: Mart 30, 2016 14:48

Kahramanmaraş'ta 'Kızlar Okula, Kadınlar İşe' projesi

Haberin Devamı

KAHRAMANMARAŞ, (DHA)- TÜRKİYE ve Avrupa Birliğinin finanse ettiği Kahramanmaraş Şehit İdari Ataşe Galip Özmen Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürlüğü tarafından hazırlanan 'Kızlar Okula, Kadınlar İşe' projesinin ikinci ayağı olan eğitim paneline Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi ev sahipliği yaptı.



Kız çocuklarının okula devam oranlarını artırmanın hedeflendiği 'Kızlar Okula, Kadınlar İşe' projesi kapsamında, pilot ortaokulların son sınıf öğrencilerine yönelik eğitim paneli, KSÜ Cahit Zarifoğlu Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. Programın açılış konuşmasını yapan KSÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Solak, üniversite olarak böyle anlamlı bir projeye ev sahipliği yapmaktan duydukları memnuniyeti ifade etti ve geleceğin anne adayları olan kız çocukların eğitiminin önemini vurguladı.



Kahramanmaraş Şehit İdari Ataşe Galip Özmen Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Şahin Göktaş ise, yürütülen projeye ilişkin bilgiler verdi. Projeyle kız çocuklarımızın okula devam oranlarını arttırmayı hedeflediklerini söyleyen Göktaş, kentteki kız çocuklarının okula devamsızlık oranında 18'inci sırada yer aldığını hatırlattı. Kahramanmaraş’ta pilot okul olarak seçilen 5 ortaokul ve 5 lisede bu projeyi yürüttüklerini ifade eden Göktaş, "Yönlendirme eğitimleri vererek eğitimden kopan çocuklarımıza erişmeye çalışacağız. Proje tamamlandığında eğitimden kopan çocuklarımız eğitime yeniden kazandırılacak" şeklinde konuştu.



Konuşmaların ardından Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Niyazi Can’ın oturum başkanlığını yürüttüğü panele Prof. Dr. Niyazi Can’ın yanı sıra, Eğitim Fakültesi Öğretim üyeleri Doç. Dr. İzzet Döş ve Yrd. Doç. Dr. Gülay Bedir konuşmacı olarak katıldı.



FOTOĞRAFLI



 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!