Kahramanmaraş'ta hacı adaylarına seminer

Güncelleme Tarihi:

Kahramanmaraşta hacı adaylarına seminer
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 22, 2017 13:58

Kahramanmaraş'ta hacı adaylarına seminer

Haberin Devamı

Ömer KOÇ/ KAHRAMANMARAŞ, (DHA) - KAHRAMANMARAŞ'ta İl Müftülüğü tarafından bu yıl hacca gidecek bin 165 kişi için seminer düzenlendi.
Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi'nde İl Müftüsü Celal Sürgeç'in başkanlığında düzenlenen seminerde ibadet bilinci ve hac eğitimi, hac ibadetinin gereği olarak bir arada yaşama bilinci, ana hatlarıyla hac ve umre, yolculuğa çıkmadan önce maddi-manevi hazırlık, koruyucu sağlık, kadınlara özgü konular, haccın hikmeti ve hacdaki sembollerin anlamı, Hz. Peygamber, Mescid-i Nebevi ve Medine konuları ele alındı. Eğitimler; Sürgeç'in yanı sıra İl Müftü Yardımcısı Fırat Kahraman, Onikişubat İlçe Müftüsü Abdullah Demir, İl Müftülüğü Hac ve Umre Şube Müdürü Osman Aydın, Vaiz Bayazıt Kanat, Dr. Esra Berk, Kur'an Kursu Öğreticisi Neslihan Utangan tarafından verildi.
Kahramanmaraş İl Müftüsü Celal Sürgeç zengin varlıklı olan insanın ömründe bir kez hac etmesinin farz olduğunu söyledi. Herkesin gitmek istemesinden dolayı büyük izdihamın yaşanmaması için kuraya tabi olunduğunu kaydeden Müftü Sürgeç, şöyle konuştu:
"Nereye gidiyoruz, ne için gidiyoruz bunların bilincinde olalım. Hacca giderken bizleri de orada ki insanları da Allahu Teâlâ'nın davet ettiğini unutmayalım. Bu nedenle orada bulunan bütün insanlara saygılı olun.Sizler oraya arınmaya gidiyorsunuz. Öncelikle sizlere birbirinize saygıyı sevgiyi tavsiye ediyorum. Bilin ki sizler gidemeyen insanlar içinde o güzel yolculuğa çıkıyorsunuz.İslam aleminin mutluluğu, huzuru için dua edin, haccınız mebrursayınız meşkur olsun.Allah ömrünüzü bereketlendirsin. Allah makbul ve mebrur bir hac yapmayı sizlere nasip eylesin."
Programda din görevlileri salonda Lebbeyk duası, salatı selam getirdiler. Ayrıca İl Müftülüğü Hac ve Umre Şube Müdürü Osman Aydın tarafından da ihram bağlama ve tavaf ederken uyulması ve okunması gereken dualar uygulamalı olarak hacı adaylarına gösterildi.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!