Kahramanmaraş’ta çocuk tacizi ve istismara tepki

Güncelleme Tarihi:

Kahramanmaraş’ta çocuk tacizi ve istismara tepki
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 09, 2018 13:14

Kahramanmaraş’ta çocuk tacizi ve istismara tepki

Haberin Devamı

Ömer KOÇ/KAHRAMANMARAŞ, (DHA) – KAHRAMANMARAŞ kadın Platformu, çocuklara yönelik taciz, istismar ve cinayetlere tepki göstererek gerekli önlemlerin alınmasını istedi.

Platformu oluşturan sivil tolum kuruluşlarının temsilcileri, öğle saatlerinde Özel İare İş Merkezi önünde toplandı. ‘Çocuklarımız ülkenin geleceğidir, onları koparmayalım’, ‘Kirletmenden, kirlenmeden kalabilmek er kişinin halidir’ yazılı dövizle taşıyan platform adına açıklamayı Kibar Özdemir yaptı.
Çocuklara uygulanan her türlü şiddetin yarattığı travmanın hem çocukların, hem ailenin hem de milletin psikolojisini bozduğunu ifade eden Kibar Özdemir, bu psikolojinin yarattığı kin, nefret ve intikam gibi olumsuz duyguların attığı tohumların toplumu tehlikeye soktuğunu söyledi. Özdemir, şöyle devam etti:
“Taciz, tecavüze uğramış çocukların kuracağı aile, bu ailelerin oluşturduğu toplumlar ve böyle toplumların oluşturduğu millet ve devlet helak olmaya mahkumdur. Varlığımızı sağlayan en temel unsur olan çocuklarımızı neden koruyamıyoruz. 2016’da adli tıpa gelen çocuk istismar vaka sayısının 40 bin civarında olduğu belirtilmiş, bunların sadece 13 binine cezai işlem uygulanmış ve geri kalan beraat etmiştir. Sonuçta kalan 27 bin vakanın hiçbir şey olmamış gibi silinmesi adalet ve vicdanların ölümü olarak nitelendirilebilmektedir.”
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!