Kahramanmaraş'ta barajlara balık yavrusu

Güncelleme Tarihi:

Kahramanmaraşta barajlara balık yavrusu
Oluşturulma Tarihi: Eylül 25, 2017 16:54

Kahramanmaraş'ta barajlara balık yavrusu

Haberin Devamı

Eyyüp BURUN/ KAHRAMANMARAŞ, (DHA)- KAHRAMANMARAŞ'ta, Devlet Su İşleri (DSİ) 20'nci Bölge Müdürlüğü tarafından 5 baraja, 770 bin pullu ve aynalı sazan balığı yavrusu bırakıldı.
DSİ Bölge Müdürü Sadullah Seven'in de katıldığı programla kentteki Kandil, Kılavuzlu, Kartalkaya, Menzelet ve Sır barajlarına 770 bin sazan balığı yavrusu bırakıldı. Sadullah Seven, bölgenin su ürünleri kaynaklarının geliştirilmesi ve bu kaynaklardan ekonomik olarak yararlanılması için her yıl düzenli olarak barajlara balık yavrusu bıraktıklarını ifade etti. Ekolojik denge ve yöre halkının üretimde sürdürülebilirliğini arttırmak için uygulamalar yaptıklarının dile getiren Seven şunları dedi:
"Su ürünleri üretimi bakımından Kahramanmaraş’ın en önemli iç su kaynağını Menzelet ve Sır Baraj Gölü oluşturmaktadır. DSİ olarak depolanmış su kaynaklarını üretime kazandırmak, yöre insanına yeni iş imkanı sağlayabilmek, ekolojik dengenin sağlanması, mevcut balık türlerinin korunması, sportif olta balıkçılığının geliştirilmesi, canlı organizmaların üremesi noktasında doğaya ve çevreye katkı sağlanması, ekonomik değeri yüksek balık türlerinin artırılması ve vatandaşlarımızın hayvansal protein ihtiyaçlarını su ürünlerinden karşılaması maksadıyla, her yıl düzenli olarak bölgedeki baraj göllerine yavru balıklar bırakılmakta, ayrıca bu çalışmalar sayesinde göllerdeki ve çevresindeki flora ve fauna zenginliği oluşturabilecek bir ortama katkı sağlamaya gayret gösterilmektedir. DSİ olarak ekolojik dengenin sağlanması noktasında iç suların balıklandırılması, canlı organizmaların üremesi noktasında doğaya ve çevreye katkı sağlanması maksadıyla iç sularımız balıklandırılmaktadır. Yapılan bu çalışmalarla, baraj göllerimizde balık kapasitesini artırarak yöremizde sportif balık avcılığının geliştirilmesini amaçlıyoruz. Her yıl yapılmakta olan bu çalışmalarla baraj göllerinin aynı türe ait balık varlığının desteklenmesi, göl ekosisteminin canlı tutulması ve yöre halkının sürdürülebilir üretim sektörü oluşturup baraj gölünden istifade etmesi hedefliyoruz."
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!