Kahramanmaraş'ta, akademisyenlere tarihi gezi

Güncelleme Tarihi:

Kahramanmaraşta, akademisyenlere tarihi gezi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 21, 2016 14:26

Kahramanmaraş'ta, akademisyenlere tarihi gezi

Haberin Devamı

Ömer KOÇ/KAHRAMANMARAŞ, (DHA) - KAHRAMANMARAŞ Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Uluslararası Selçuklu Döneminde Maraş Sempozyumu'na katılan akademisyenler, Selçuklu döneminin izlerini taşıyan tarihi yerleri gezdi.

Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Kültür ve Turizm Şube Müdürlüğü bünyesinde Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi'nin Eshab-ı Kehf ve Afşin Bey Salonları'nda gerçekleştirilen ve iki gün süren sempozyum sona erdi. Sempozyum sonunda bildiri sunan akademisyenler, belediye tarafından düzenlenen tarihi geziye katıldı.

Gezi kapsamında Selçuklu döneminin izlerini taşıyan yerler başta olmak üzere birçok tarihi mekanlar ziyaret edildi. Gezi sonunda Kültür ve Turizm Şube Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada şöyle denildi:

"Gezi kapsamında Andırın-Göksun yolu üzerinden Afşin Eshab-ı Kehf'e ulaşılmış; Bu güzergâhta yer alan Andırın kaleleri görülmüş, tarihe sahne olmuş yerler hakkında akademisyen hocalarımız bilgiler aktarmıştır. Afşin ilçemizdeki ziyarette, Eshab-ı Kehf Külliyesi içerisinde bulunan han, ribat, Eshab-ı Kehf mağarası, cami ve mescit bölümleri ziyaret edilmiş yetkililerden bilgiler alınmıştır. Elbistan ilçemiz ile devam eden programda ise Elbistan Ulu Cami, Çarşı Cami ve Himmet Baba Camii ve Türbesi ziyaret edilmiş bilgiler alınmıştır; 60 kişinin katıldığı gezi programı Elbistan Pınarbaşı'nda sona ermiştir."



FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!