Kahramanmaraş'ta 70 STK'dan 15 Temmuz açıklaması

Güncelleme Tarihi:

Kahramanmaraşta 70 STKdan 15 Temmuz açıklaması
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 14, 2017 21:24

Kahramanmaraş'ta 70 STK'dan 15 Temmuz açıklaması

Haberin Devamı

Ömer KOÇ/KAHRAMANMARAŞ, (DHA) - KAHRAMANMARAŞ'ta 70 sivil toplum kuruluşunun oluşturduğu Kahramanmaraş Platformu, 15 Temmuz'un yıldönümü nedeniyle Fetullahçı terör Örgütü'ne (FETÖ) basın açıklamasıyla tepki gösterdi.
Özel İdare İş Merkezi önünde toplanan platform adına açıklamayı Yusuf Bülbül yaptı. 15 Temmuz'un Türkiye için bir milat olduğunu kaydeden Bülbül, o gecenin 'Sokağa çıkamaz' denilen halkın tankların üstüne çıktığı gün olduğunu söyledi. 15 Temmuz'un bir işgal girişimi olduğunu ifade eden Bülbül, şöyle konuştu:
"Bu saldırının asıl amacı, kardeş kavgası başlatmak ve Türkiye'yi iç savaş ortamına sokmak, Türkiye'yi emperyalizme teslim etmekti. Rabbimize hamdolsun, milletimiz cesareti ve ferasetiyle bu saldırıları durdurdu. Milletimiz, istiklaline ve istikbaline kasteden bu alçak saldırı karşısında dik durdu, canı pahasına ülkesini ve vatanını savundu. Başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere gazi meclisimizin, siyasi partilerimizin, sivil toplum kuruluşlarımızın ve medyamızın kararlı ve dik duruşuyla Türk Milleti, 15 Temmuz'da bir destan yazdı. Kahramanmaraş platformu olarak 15 Temmuz'u ve daha önce yaşanan tüm darbeleri asla unutmayacağımızı ve unutturmayacağımızı tekrar ediyor, paralel ihanet çetesi FETÖ'cü hainler ve alçaklar tarafından yapılan tüm saldırıları, darbe ve işgal girişimlerini şiddetle ve nefretle protesto ediyor, lanetliyoruz. Darbecilerin ve katillerin bir an önce cezalandırılmalarını istiyoruz."
Açıklamanın ardından dua edildi.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!